Recensie: Emancipation met indrukwekkende Will Smith is potentiële Oscar-kandidaat

Recensie: Emancipation met indrukwekkende Will Smith is potentiële Oscar-kandidaat
Van de makers Southpaw en Training Day

Film :

Vanaf 9 december is de film Emancipation te zien op Apple TV+. Oscarwinnaar Will Smith schittert in een vertelling gebaseerd op het waargebeurde verhaal van 'Whipped Peter', een tot slaaf gemaakte man die ontsnapte uit een werkkamp van het Zuidelijke leger. En dan ben je die Chris Rock-Oscar-klap-gebeurtenis (hopelijk) snel vergeten. Lees hier de filmrecensie van Emancipation.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Amerikaanse Burgeroorlog
Geïnspireerd door het aangrijpende waargebeurde verhaal over een man die alles voor zijn gezin en vrijheid overheeft. Peter, een slaaf, riskeert zijn leven om te ontsnappen en terug te keren naar zijn vrouw en drie kinderen. Hij gaat op een zeer gevaarlijke reis gedreven door liefde en doorzettingsvermogen.

Acteur Will Smith (Peter) in de film 'Emancipation'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 5,6

We zitten inmiddels bijna een jaar na de wereldberoemde 'klap' van Will Smith tijdens de Oscars. De excuses zijn gemaakt en Smith is tien jaar niet welkom op het filmfeest. Hij weet met Emancipation toch weer de aandacht te trekken. Dit komt voornamelijk voor zijn krachtige acteertalent, want ook hier laat hij zien wat hij in huis heeft. Een loodzwaar en soms zinderd spannend drama (vergelijkbaar met Oscarwinnaar 12 Years of Slave) die heel zwaar leunt op actie en een moedige ontsnappingspoging. De film haalt soms het bloed onder je nagels vandaan - vooral Ben Foster als sadistische, agressieve slavendrijver Jim Fassel - en weet ook te ontroeren. Bovendien zijn de zwart-wit beelden met fletse kleuren goed gedaan, en zijn de sets rijk. Fans van Will Smith mogen dit niet missen. Vier sterren.

Cast
Naast Will Smith (King Richard) en Ben Foster (Hell or High Water) zijn ook Charmaine Bingwa (Trees of Peace), Gilbert Owuor (Mute), Michael Luwoye (The Gilded Age) en Mustafa Shakir (The Deuce) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Antoine Fuqua (The Equalizer)

Vanaf 9 december 2022 is de film Emancipation te zien op Apple TV+. Genre: historie, drama, actie. Tijdsduur: 132 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV