Filmrecensie: Rampage

Filmrecensie: Rampage
Dwayne Johnson laat totale verwoesting zien in Chicago

Film :

Videogame Rampage uit de jaren 80 is de inspiratiebron geweest voor dit actievolle vernietigings spektakel. De film begint in de ruimte waar net boven de dampkring een ruimtestation op drift is geraakt. Door grote beschadigingen staat de boel op ontploffen. Een onderzoekster stelt in alle paniek genetisch materiaal in veiligheid. De ellende is compleet als haar capsule verbrandt, en dit gevaarlijke materiaal onder andere in het dierenpark van Davis Okoye terrecht komt. Lees hier de recensie van Rampage.

David Okoye (Dwayne Johnson) heeft een diepe vriendschap met de albinogorilla George, die per ongeluk in aanraking komt met het giftige ruimteafval. Het intelligente beest begint enorm hard te groeien en wordt langzamerhand ook agressief. De primatoloog probeert George te beschermen tegen de autoriteiten die hier lucht van krijgen. Maar als blijkt dat er meer dieren zijn aangetast, worden de problemen nog groter. Drie op hol geslagen dieren maken Chicago onveilig.

:article:img

Digitaal vuurwerk
De film moet het niet hebben van een sterk plot of logica. Rampage staat strak van de digitale effecten. Het begint pas echt op stoom te raken als de krokodil aan land komt een een complete boot vol met mensen laat omslaan. Ook de vliegende wolf en gorilla George zijn een lust voor het oog. Daarbij zijn de scènes met een omvallende kantoorgebouw en het gooi- en smijtwerk van de auto's een feest om naar te kijken.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv.
De manier van acteren van Dwayne Johnson is leuk om naar te kijken, maar hij doet ditzelfde kunstje nog een keer over zoals hij ook bij San Andreas en Jumanji: Welcome in the Jungle deed. Ook de veroorzakers van deze ellende in Chicago, zus Claire Wyden (Malin Akerman) en de domme broer Brett Wyden (Jake Lacy), geven de film een kolderiek sfeertje, en dat haalt de spanning in sommige momenten totaal weg. Maar voor diegenen die houden van totale vernietiging in een grote stad met weinig diepgang is Rampage een explosief popcorn spektakel. De IMDb-score is een 6,4.

Cast
Naast Dwayne Johnson (San Andreas) zijn ook Naomie Harris (Moonlight), Jeffrey Dean Morgan (The Walking dead), Malin Akerman (Stolen), Jake Lacy (Johnny English strikes again) en Joe Manganiello (True Blood) te zien in deze film. De regie is voor Brad Peyton (San Andreas)

Rampage is vanaf 12 april te zien in de bioscoop. Genre: Actie, Avontuur. Tijdsduur: 108 minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Meer filmrecensies? Die kun je hier lezen: filmrecensies van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV