Nico Dijkshoorn wil dat Hélène Hendriks eigen show krijgt

Nico Dijkshoorn wil dat Hélène Hendriks eigen show krijgt
'Anders stop ik met schrijven'

Nieuws

Columnist Nico Dijkshoorn grapt dat wanneer Fox Sports-presentatrice Hélène Hendriks geen eigen sportprogramma krijgt, hij stopt met schrijven. Dijkshoorn verbindt zijn lot aan Hendriks en vindt dat ze "steeds zelfverzekerder is geworden".

Dat schrijft hij donderdag in zijn column voor Voetbal International. "Zij geeft mij hoop. Hoe ze, eerst aarzelend maar nu steeds zelfverzekerder, midden in dat chauvinistische mannenbolwerk een klein monument opricht voor de nieuwe journalistiek."

Nico Dijkshoorn.

Hendriks, die regelmatig tafeldame is in De Wereld Draait Door, was vorig jaar oktober nog te zien als presentatrice van Matchwinner Pro op RTL7. Ook doet ze verslag van Eredivisie-wedstrijden en presenteert ze samen met Jan Joost van Gangelen De Eretribune. Dijkshoorn prijst hoe ze "steeds maar weer - week in, week uit - zomaar van alles vindt aan die tafel vol potentaten en hoe met name Kenneth Perez dan kijkt". "Prachtig."

In een eerder interview gaf Hendriks aan dat ze Ronald de Boer een fijnere collega vindt dan Kenneth Perez. "Sinds dat interview wordt er een stille oorlog uitgevochten aan tafel. En die gaat Hélène Hendriks altijd winnen. Want het is een verademing, eindelijk eens iemand aan tafel die half gegeneerd naar de grapjes van Jan Joost luistert, gegeneerd het geroffel van Glenn aanhoort en ineenkrimpt als Kenneth zijn waarheden doceert."

Hélène Hendriks in Matcwinner Pro.

Kortom: als het aan Dijkshoorn ligt, moet Hendriks meer gewaardeerd worden. "Hélène Hendriks heeft binnen een jaar een grote sportshow. Niet weggestopt in een container, maar in een echte studio. Gebeurt dat niet, dan stop ik met schrijven."

Lees ook: René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee vertrekken naar Veronica.

Tags: voetbal, eredivisie, kenneth perez, ronald de boer, columnist, presentatrice, de wereld draait door, rtl7, FOX Sports, jan joost van gangelen, nico dijkshoorn, voetbal inside, hélène hendriks

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »