Argentinië - Kroatië live op tv en online (halve finale WK voetbal)

Argentinië - Kroatië live op tv en online (halve finale WK voetbal)
Gaan de Zuid-Amerikanen een finaleplek halen?

Sport :

De kwartfinales liggen achter ons en er zijn nog vier teams over op het wereldkampioenschap: dinsdag staat het Zuid-Amerikaanse temperament van Argentinië tegenover het stugge voetbal van Kroatië. De halve finale is dinsdag om 20.00 uur te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk alle aankondigingen, livestreams, samenvattingen en hoogtepunten van het WK voetbal 2022 op Gids.tv.

Nederland uitgeschakeld
De Argentijnen behaalde de halve finale door 'ons' Nederlands elftal te verslaan in de kwartfinale. Ze kwamen op een 2-0 voorsprong, waarna Wout Weghorst er nog een verlenging uit sleepte door twee keer te scoren. Uiteindelijk wonnen de Argentijnen met strafschoppen. Voor Nederland versloegen de Argentijnen ook Australië, Polen en Mexico. Van Saoedi-Arabië werd verloren.

Samenvatting en hoogtepunten Argentinië - Kroatië

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Verrassend tegen grote favoriet
De meest verrassende naam van deze halve finale is toch wel Kroatië. De formatie van bondscoach Dalic kwam de groepsfase al 'redelijk verrassend' door, omdat van Canada werd gewonnen en Marokko en België op een gelijkspel werden gezet. In de achtste finale werd Japan verslagen en in de kwartfinale wonnen de Kroaten na strafschoppen van topfavoriet Brazilië.

De wedstrijd Argentinië - Kroatië is dinsdag 13 december om 20.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 18.45 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's