Wielerklassieker Amstel Gold Race 2018 live op tv

Wielerklassieker Amstel Gold Race 2018 live op tv
Enige Nederlandse voorjaarsklassieker

Sport

Op zondag 15 april wordt de Amstel Gold Race, de enige Nederlandse voorjaarsklassieker, gereden. De wielrenners rijden 261 kilometer door Limburg en moeten 35 klimmetjes over. De Amstel Gold Race is live op tv te zien bij de NOS, Eurosport en op België Eén.

Onder meer drie beklimmingen van de Cauberg in Valkenburg en ruim zes kilometer voor het eind de Bemelerberg kunnen bepalende momenten in de wedstrijd zijn. Alejandro Valverde, Tim Wellens, Julian Alaphilippe, Michal Kwiatkowski, Philippe Gilbert en Peter Sagan behoren tot de favorieten voor de mannenwedstrijd.

Zowel de mannen als de vrouwen komen in actie. Vanaf 13.30 uur zenden de NOS en Eurosport de vrouwenkoers uit. Vanaf 14.30 uur is de mannenwedstrijd live te zien op NPO 1, Eurosport 1 en België Eén.

Dione de Graaff presenteert de uitzending van de NOS op NPO 1 met Danny Nelissen. Herman van der Zandt is te zien met reportages in de buurt van de finish. Het commentaar komt van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Joris van den Berg is te horen met bijdrages vanuit de wedstrijd.

De Amstel Gold Race 2018 is zondag 15 april om 14.30 uur te zien op NPO 1, België Eén, Eurosport 1 en online via NOS.nl en Eurosport Player.

Tags: vrouwen, wedstrijd, actie, limburg, philippe gilbert, peter sagan, amstel gold race, alejandro valverde, live, nos, uitzending, media, race, finish, wielrenners, maarten ducrot, joris van den berg, valkenburg, npo, dione de graaff, herbert dijkstra, status, zondag, kilometer, amstel, tim wellens, michal kwiatkowski, commentaar, danny nelissen, eurosport, herman van der zandt, online, mannen, julian alaphilippe, npo 1, eurosport player

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »