Serierecensie: kinderserie Lampje is in licht en duisternis een pareltje

Serierecensie: kinderserie Lampje is in licht en duisternis een pareltje
Met Lotte Jonker, Gijs Naber en Meral Polat

Film :

Vanaf 2 januari is de serie Lampje te zien op NPO Zapp en nu al beschikbaar op NPO Plus. De vuurtoren moet branden en we moeten de lucifers niet vergeten. Leer Lampje kennen, een meisje in een wereld vol piraten, zeemeerminnen en een monsters op zolder. Lees hier de serierecensie van Lampje.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Lampje, is het licht al aan?!
Dit sprookjesavontuur vertelt het bijzondere verhaal van Lampie, de dochter van de vuurtorenwachter, die elke avond eenenzestig treden moet beklimmen om de lantaarn aan te steken en schepen te waarschuwen voor de rotsen. Op een nacht, midden in een hevige storm, ontdekt ze dat haar lucifers op zijn - het noodlot slaat toe en een avontuur begint.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ n.n.b

Het boek Lampje van Annet Schaap won verschillende Nederlandse literatuurprijzen, waaronder de Gouden Griffel. Hiermee werd Lampje meteen een klassieker. Het succesvolle boek is wereldwijd al in meer dan 25 talen vertaald, maar als kers op de taart is er nu deze sfeervolle en rijke serie met mooie sterrencast. Naast een knap acteerdebuut van het jonge meisje Lotte Jonker zijn onder andere Gijs Naber en Meral Polat te zien in deze productie. Wat opvalt - naast de sfeervolle beelden en werkelijk prachtige muziek - zijn de krachtige thema's. Zo gaat Lampje over bijzondere vriendschappen, doorzettingsvermogen, moed en enorm groot verlies. Een Nederlandse jeugdserie waar we trots op mogen zijn. Vier sterren.

Cast
Naast Gijs Naber (Jack bestelt een broertje) en Lotte Jonker zijn ook Manu Gunning, Leny Breederveld (De Luizenmoeder) en Sabri Saad El-Hamus (Oogappels) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Mieke de Jong.

Bron: VPRO

Lampje staat vanaf nu op NPO Plus. Maandag 2 t/m donderdag 5 januari 2023 is de serie Lampje te zien op NPO Zapp. Genre: avontuur, fantasie. Deze serie bevat 4 afleveringen van 40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV