OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in januari 2023

OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in januari 2023
Met onder meer That 90s Show

Film :

De lichtjes verdwijnen langzamerhand weer van het straatbeeld, de kerstballen op zolder en de bomen in de shredder: in januari beginnen de donkere maanden weer. Lekker met een dekentje op de bank dus, kijken naar de nieuwste films en series. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Kaleidoscope (1 januari)

Netflix

Giancarlo Esposito e.a. in 'Kaleidoscope'. Bron: Netflix
De interactieve serie Kaleidoscope speelt zich af gedurende 25 jaar en is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een overval waarbij 70 miljoen dollar vermist raakte tijdens orkaan Sandy in Manhattan. Bekijk hier waar je vanaf 1 januari Kaleidoscope kunt streamen.

LIZZO: LIVE IN CONCERT (1 januari)

HBO Max

LIZZO: LIVE IN CONCERT werd gefilmd tijdens The Special Tour van singer, songwriter, rapper, fluitist en actrice Lizzo eerder deze maand in het iconische Kia Forum in Inglewood, Californië. Vanaf 1 januari te zien op HBO Max.

MADOFF: The Monster of Wall Street (4 januari)

Netflix

De documentaireserie onthult de waarheid achter het beruchte wereldwijde Ponzi-plan van $ 64 miljard van Bernie Madoff, dat de levens verwoestte van talloze individuele investeerders die hun vertrouwen hadden gesteld in de gerespecteerde Wall Street-staatsman. Bekijk hier waar je vanaf 4 januari MADOFF: The Monster of Wall Street kunt streamen.

Reservation Dogs, S2 (4 januari)

Disney Plus

Een coming-of-age-verhaal over vier Native American tieners die opgroeien in een reservaat in het oosten van Oklahoma en hun dagen vullen met het plegen van misdaden... en het bestrijden ervan. Bekijk hier waar je Reservation Dogs kunt streamen.

The Bad Batch, S2 (4 januari)

Disney+

De leden van 'The Bad Batch'. Bron: Disney Plus
Het verhaal gaat in elk geval verder in de nasleep van de Clone Wars, de gebeurtenissen na de intergalactische machtsgreep van senator Palpatine. De 'gebrekkige' groep clones probeert wederom een plek te vinden in een post-Order 66-universum: als voortvluchtigen. De Empire jaagt, samen met een oud-lid, op de kloons. Bekijk hier waar je The Bad Batch kunt streamen.

Ginny & Georgia, S2 (5 januari)

Netflix

Antonia Gentry en Brianne Howey in 'Ginny & Georgia'. Bron: Netflix
De onhandige, onzekere en angstige vijftienjarige Ginny Miller heeft vaak het gevoel dat ze zich niet kan meten met haar dertigjarige moeder, de onweerstaanbare en dynamische Georgia Miller. Het einde van het eerste seizoen laat zien dat Ginny met Austin wegvlucht omdat hun moeder een moordenaar lijkt te zijn. Hoe leef je met de wetenschap dat je moeder een moordenaar is? Bekijk hier waar je Ginny & Georgia kunt streamen.

Woman of the Dead (5 januari)

Netflix

Verhaal over hoe ver een gepassioneerde vrouw zal gaan om wraak te nemen na de dood van haar man en het getouwtrek tussen goed en kwaad dat in ons allemaal bestaat. Bekijk hier waar je vanaf 5 januari Woman of the Dead kunt streamen.

The Pale Blue Eye (6 januari)

Netflix

Christian Bale in 'The Pale Blue Eye'. Bron: Netflix
Het verhaal speelt zich af in het jaar 1830. Een vermoeide detective wordt ingehuurd om de moord op een West Point-cadet te onderzoeken. Gehinderd door de zwijgcode van de cadetten, schakelt hij een van hun eigen mensen in om de zaak te helpen ontrafelen - een jonge man die de wereld zou leren kennen als Edgar Allan Poe. Lees hier waar je vanaf 6 januari The Pale Blue Eye kunt kijken.

If These Walls Could Sing (6 januari)

Disney+

Bron: Disney Plus
Al ruim 90 jaar vormt Abbey Road Studios het hart van de muziekindustrie. In deze persoonlijke film vol herinneringen en ontdekkingen leidt Mary McCartney ons door negen decennia geschiedenis. Lees hier waar je vanaf 6 januari If These Walls Could Sing kunt kijken.

The Rig (6 januari)

Prime Video

The Rig toont de bemanning van het booreiland Kinloch Bravo, gestationeerd voor de Schotse kust in de gevaarlijke wateren van de Noordzee. Wanneer ze opgehaald moeten worden en terugkeren naar het vasteland komt er een mysterieuze en allesomvattende mist opzetten. Het booreiland wordt getroffen door zware bevingen, en ze raken afgesneden van alle communicatie met de buitenwereld. Bekijk hier waar je vanaf 6 januari The Rig kunt streamen.

Three Pines (7 januari)

Prime Video

Bron: Prime Video
De empathische en intelligente hoofdinspecteur Gamache wordt belast met het oplossen van een aantal mysterieuze en verbijsterende moorden in het vreemde maar bruisende dorp Three Pines. Bijgestaan door zijn vertrouwde team - de strijdlustige en verontruste sergeant Jean-Guy Beauvoir, de intelligente inheemse werkende moeder sergeant Isabelle Lacoste, en de klunsige agent Yvette Nichol - worden Gamache en zijn groep aanvankelijk argwanend behandeld door de bewoners van het dorp. Maar ondanks de koele ontvangst voelt Gamache zich toch aangetrokken tot deze ongewone plek en zijn excentrieke bewoners. Bekijk hier waar je vanaf 7 januari Three Pines kunt streamen.

Souls (7 januari)

SkyShowtime

Een emotioneel geladen en denkbeeldig drama waarin de tienjarige Jacob wonder boven wonder een auto-ongeluk overleeft, waarbij hij zichzelf en vele anderen redt. Na het incident geeft Jacob aan dat hij in een vorig leven de piloot van een verdwenen vliegtuig was, Leo genaamd. Bekijk hier waar je vanaf 7 januari Souls kunt streamen.

Echte Meisjes in de Jungle (9 januari)

Videoland

Bron: Videoland
In Echte meisjes in de jungle gaan Gaby, Louisa, Diva, Janice, Michella, Lena, Jill, Kelly, Esmée, Fabiola, Annebel en Channah het grote avontuur aan. De realitysterren moeten zien te overleven in de wildernis, maar met name met elkaar. Bekijk hier waar je vanaf 9 januari Echte Meisjes in de Jungle kunt streamen.

The Real Housewives of Dubai (10 januari)

Videoland

Een groep vrouwen navigeert door hun relaties, carrières en uiterst weelderige en ultra-rijke levensstijlen in de Verenigde Arabische Emiraten. Bekijk hier waar je vanaf 10 januari The Real Housewives of Dubai kunt streamen.

Welcome to Chippendales (11 januari)

Disney+

Kumail Nanjiani in 'Welcome to Chippendales'. Bron: Disney Plus
Welcome to Chippendales vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Somen 'Steve' Banerjee, een Indiase immigrant die de oprichter werd van 's werelds grootste mannelijke stripimperium en hem daarbij niets in de weg liet staan. Bekijk hier waar je vanaf 11 januari Welcome to Chippendales kunt streamen.

Vikings: Valhalla, S2 (12 januari)

Netflix

Sfeerbeeld van 'Vikings: Valhalla'. Bron: Netflix
Het verhaal van Vikings Valhalla begint 100 jaar na de gebeurtenissen van de originele serie Vikings. Leif Eriksson is een jonge man die geboren is in IJsland en opgegroeid is in Groenland. Hij is onderdeel van een nieuwe generatie Vikingen die ver van het thuisland zijn opgegroeid en totaal geen ervaring hebben met overvallen plegen. Bekijk hier waar je vanaf 12 januari Vikings: Valhalla kunt streamen.

Sky Rojo, S3 (13 januari)

Netflix

De drie prostituees in 'Sky Rojo'. Bron: Netflix
In Sky Rojo vluchten prostituees Coral, Wendy en Gina uit Las Novias Club om van de vrijheid te genieten. Hun pooier is daar niet niet blij mee en stuurt zijn ruige handlangers achter het drietal aan. In het derde seizoen wordt de band tussen de drie steeds hechter. Helaas wil Romeo nog steeds revanche. Bekijk hier waar je Sky Rojo kunt streamen.

Suzan en Freek: tussen jou en mij (13 januari)

Netflix

Suzan en Freek in de documentaire 'Suzan en Freek: tussen jou en mij'. Bron: Netflix
Wanneer je wereld van de één op de andere dag op z’n kop staat, is de druk om overeind te blijven hoog. In een tijd waarin iedereen zich over alles wil uiten, altijd op zoek is naar ‘the next big thing’ en achter ieder verhaal wordt gezocht naar drama, lijkt zangduo Suzan en Freek juist rust te vinden. Temidden van alle hectiek vormen zij juist een sterk team. Lees hier waar je vanaf 13 januari Suzan en Freek: tussen jou en mij kunt kijken.

Hunters, S2 (13 januari)

Prime Video

Al Pacino in 'Hunters'. Bron: Prime Video
Nadat een ongeluk hun activiteiten in Europa doet ontsporen, moeten The Hunters de handen ineenslaan om de meest beruchte Nazi uit de geschiedenis, Adolf Hitler, op te sporen die zich in Zuid-Amerika schuilhoudt. Ondertussen onthult een blik in het verleden dat Meyer Offerman een gevaarlijke dreiging tegenkomt die zijn geheim kan ontrafelen en zijn ware identiteit kan onthullen. Bekijk hier waar je Hunters kunt streamen.

Law & Order, S22 (13 januari)

SkyShowtime

Het gloednieuwe seizoen zet de traditie voort met moderne politie- en rechtszaken die zijn geïnspireerd op de grootste hedendaagse krantenkoppen. In het nieuwe seizoen zijn niet alleen nieuwe sterren te zien, maar keren ook enkele favorieten terug. Bekijk hier waar je Law & Order kunt streamen.

Servant, S4 (13 januari)

Apple TV+

gaat over een koppel uit Philadelphia waarvan het huwelijk door een tragische gebeurtenis onder druk komt te staan. Hun relatieproblemen zorgen ervoor dat het kwaad hun huis binnendringt. Het vierde seizoen is het slotseizoen van de serie. Bekijk hier waar je Servant kunt streamen.

Angela Black (16 januari)

Videoland

Angela zit gevangen in een relatie waaraan ze niet kan ontsnappen. Ze wordt onverwacht benaderd door Ed, een privé-detective, die de donkerste geheimen van haar man verklapt. Bekijk hier waar je Angela Black kunt streamen.

The Last of Us (16 januari)

HBO Max

Pedro Pascal en Bella Ramsey in 'The Last of Us'. Bron: HBO Max
Het verhaal start twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest. Dan wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk heftige en zware reis. Bekijk hier waar je vanaf 16 januari The Last of Us kunt streamen.

That 90s Show (19 januari)

Netflix

Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp in 'That 90s Show'. Bron: Netflix
We zijn in het jaar 1995, dan bezoekt Leia Forman haar grootouders voor de zomer, waar ze een band opbouwt met een nieuwe generatie Point Place, WI, kinderen onder het toeziend oog van Kitty en de strenge blik van Red. Bekijk hier waar je vanaf 19 januari That 90s Show kunt streamen.

The Enforcer (20 januari)

Prime Video

Bron: Amazon Studios
Een handhaver - Cuda genaamd - moet alles opofferen om een jong meisje te redden waarmee hij bevriend is geraakt met zijn femme fatale baas die betrokken is bij cyberseks handel. Lees hier waar je The Enforcer kunt kijken.

Lees ook de filmrecensie van The Enforcer.

The Undeclared War (20 januari)

SkyShowtime

In het Verenigd Koninkrijk vinden binnenkort de algemene verkiezingen plaats. Bij de Britse inlichtingendienst werkt een toonaangevend team van analisten in het geheim om een cyberaanval op het kiesstelsel van het land af te wenden. Bekijk hier waar je vanaf 20 januari The Undeclared War kunt streamen.

Lockwood & Co. (27 januari)

Netflix

Bron: Netflix
In een wereld geplaagd door geesten, waar gigantische bedrijven paranormaal begaafde tieners in dienst hebben om het bovennatuurlijke te bestrijden, opereert slechts één bedrijf zonder toezicht van volwassenen, en de naam is Lockwood & Co. Bekijk hier waar je vanaf 27 januari Lockwood & Co. kunt streamen.

Bureau Dupin (27 januari)

Videoland

Bron: Politie
In documentaireserie 'Bureau Dupin' volgen we het burgerinitiatief in hun onderzoek naar de Nieuwjaarsmoord. 'Bureau Dupin' is het grootste en meest ambitieuze burgerinitiatief van Nederland en het is dan ook de eerste keer dat een cold case op deze manier wordt onderzocht. Bekijk hier waar je vanaf 27 januari Bureau Dupin kunt streamen.

Shotgun Wedding (27 januari)

Prime Video

Jennifer Lopez en Josh Duhamel in 'Shotgun Wedding'. Bron: Prime Video
Darcy en nodigen hun geliefde maar zeer eigenzinnige families uit voor hun bruiloft op een unieke locatie. Eenmaal daar krijgt het stel koudwatervrees en alsof dat nog niet genoeg bedreiging was voor het feest, is plotseling ieders leven in gevaar als het hele gezelschap wordt gegijzeld. Het stel moet de familie redden, als ze elkaar niet eerst vermoorden. Lees hier waar je vanaf 27 januari Shotgun Wedding kunt kijken.

The Infernal Machine (27 januari)

SkyShowtime

Bron: SkyShowtime
Bruce Cogburn, de teruggetrokken en controversiële schrijver van het beroemde boek The Infernal Machine, moet uit de schaduw treden wanneer hij ellenlange brieven begint te krijgen van een geobsedeerde fan. In een doolhof vol gevaren gaat Bruce op zoek naar de persoon achter deze cryptische berichten. Lees hier waar je vanaf 27 januari The Infernal Machine kunt kijken.

Shrinking, S1 (27 januari)

Apple TV+

Jimmy worstelt met het verlies van zijn vrouw terwijl hij ook gewoon vader, vriend en therapeut is. Hij besluit het roer om te gooien en geen blad meer voor de mond te nemen. Bekijk hier waar je vanaf 27 januari Shrinking kunt streamen.

Pamela, a love story (31 januari)

Netflix

Bron: Netflix
Een intiem en menselijk portret van een van 's werelds beroemdste blonde bombshells, Pamela, een liefdesverhaal volgt het traject van Pamela Anderson's leven en carrière van meisje uit een kleine stad tot internationaal sekssymbool, actrice, activist en liefhebbende moeder. Lees hier waar je vanaf 31 januari Pamela, a love story kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV