Recensie: De Tatta's brengt multiculturele komedie en hit in de bioscoop

Recensie: De Tatta's brengt multiculturele komedie en hit in de bioscoop
Met Leo Alkemade en Leonie ter Braak

Film :

Vanaf 23 december is de film De Tatta's te zien in de Nederlandse bioscopen. Als we kort door de bocht moeten zijn, heeft deze productie iets weg van een omgekeerde versie van de film Flodder: en dat is eigenlijk een groot compliment. Lees hier de filmrecensie van De Tatta's.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Familie van Kampen
Wanneer een rijke familie plotseling failliet gaat, worden ze gedwongen hun luxe leven achter te laten en opnieuw te beginnen in een nieuwe buurt en onwaarschijnlijke vrienden te maken met hun nieuwe buren.

Acteur Leo Alkemade (Erik) en Sterre Koning (Jessica) in de film 'De Tatta's'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,8

Regisseur Jamel Aattache (Casanova's en Ik Wist Het) maakt een film die slim nadenkt over de vele vooroordelen die bevolkingsgroepen over elkaar hebben. Deze bij vlagen geslaagde komedie brengt naast een grappige rol van acteur Leo Alkemade vooral een goede rol voor zoon Daan (Sem van der Horst), die de lachers op zijn hand krijgt. Zo'n beetje de halve cast van Mocro Maffia geeft tegengas in deze film: onder andere Oussama Ahammoud en Marouane Meftah hebben leuke rollen.De Tatta’s is een eigentijdse komedie geworden, waarin je wel hoopt dat karakters beter uitgediept worden. Dat is toch wat matig gedaan. Als vader Erik een tenenkrommende serenade (het Turks lied 'Sensiz olmaz' van zanger Hüseyin Yalin) brengt voor zijn vrouw, ontploft de zaal van het lachen. Dat zie je in de Nederlandse komedie eigenlijk zelden. Drie sterren.

Cast
Naast Leo Alkemade (Huisvrouwen Bestaan Niet) en Leonie ter Braak (De Beentjes van Sint-Hildegard) is onder ander ook Oussama Ahammoud (Mocro Maffia) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jamel Aattache (Whitestar).

Vanaf 23 december 2022 is de film De Tatta's te zien in de bioscopen. Genre: komedie. Tijdsduur: 90 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's