Vanavond op tv: start Op zoek naar..., kerstspecial The Masked Singer, Top 4000 Muziekquiz

Vanavond op tv: start Op zoek naar..., kerstspecial The Masked Singer, Top 4000 Muziekquiz
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 december

Kijktip :

Het is alweer bijna Kerst, wat betekent dat verschillende tv-programma's al in het teken staan van de feestdagen. Maar daarnaast kun je je ook onderdompelen in musical, superhelden of muziek. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

The Masked Singer: kerstspecial

RTL 4
20:04 uur

Deze vrijdag zie je de halve finale van The Masked Singer, waarin voor het eerst twee kandidaten zullen afvallen. Die halve finale betekent ook de start van de sing-offs en de super sing-off, waarbij de eerste plekken voor de finale kunnen worden bereikt. Er zit een extra sausje aan die halve finale: een kerstsausje! Vorige week viel op verrassende wijze de Ridder af. Het publiek besloot dat Pinguin, de Panda en de Kikker gegarandeerd door waren en tussen de olifant en de ridder werd het uiteindelijk die laatste. Hierdoor verliet Gerard Ekdom het programma en zijn er nog acht 'singers' in de race. In de speciale kerstspecial zullen de acht overgebleven kandidaten kerstduetten zingen. Ook is er sprake van een gloednieuw karakter die het podium zou kunnen gaan betreden: het rendier, die ook in de oud en nieuw special zal zitten. The Masked Singer is een zangcompetitie waarin de vraag 'wie zitten er achter de maskers?' centraal staat.

Superheldenfilm: Bloodshot

RTL 7
20:29 uur

In Bloodshot weet beveiligingsbedrijf Rising Spirit Technologies met nanotechnologie de overleden soldaat Ray Garrison weer tot leven te wekken. De transfusie heeft van hem een onstuitbare moordmachine gemaakt, uitgerust met verbeterde vermogens, zoals genezing, snelheid en verdraagzaamheid. Ray probeert vervolgens te achterhalen wie hem dit aangedaan heeft en zint op wraak.

De kijk van Koolhoven: waanzin in films

NPO 3
20:34 uur

De voorlopig laatste aflevering van De kijk van Koolhoven gaat over waanzin in films. Want, volgens Koolhoven, 'is waanzin enorm interessant voor film'. Er zijn jaren aan voorbeelden over dit onderwerp. Waanzin is volgens Koolhoven ook een doel om 'de maatschappij te bekritiseren'. Is het namelijk wel allemaal zo normaal? Een goed voorbeeld hiervan is de grootste maniak uit de comicbook film historie: The Joker, die door Jack Nicholson, Heath Ledger en in de recente film (Joker, 2019) door Joachim Phoenix. Verder zien we in deze aflevering de gekmakende oorlog in The Deer Hunter (1978) met De Niro en Christopher Walken én de briljante psychopaat en seriemoordenaar Hannibal Lector in The Silence of the Lambs (1991), meesterlijk geportretteerd door Anthony Hopkins.

Start: Op zoek naar...

NPO 1
20:34 uur

Vrijdag gaat er een nieuwe reeks van Op zoek naar... van start. Ditmaal gaat presentator Frits Sissing met een vierkoppige jury op zoek naar de nieuwe Danny en de nieuwe Sandy, de hoofdpersonen uit de musical en film Grease. In zeven vrijdagavondshows, gepresenteerd door Frits Sissing, strijden maar liefst zestien talentvolle kandidaten om de felbegeerde hoofdrollen van Danny én Sandy uit Grease. presentatrice en musicalster Marlijn Weerdenburg, zanger en voormalige Danny-speler Jim Bakkum, theatermaker en musicalkenner Maurice Wijnen én een wekelijks afwisselend gastjurylid.

Foto groep kandidaten en Frits. Bron: Ruud Baan/AVROTROS

Kandidaten
Er is weer een flink blik met kandidaten opengetrokken voor het programma. Op bovenstaande foto zie je ze. De namen zijn (v.l.n.r.) Lya Luca (lichtblauw), Dominique de Bont (paars), Victor Lammertijn (groen), Paul Morris (geel), Wendela van Sprundel (rood), Davy Reedijk (oranje), Magtel de Laat (oranje), Melissa Peters (roze), Dylan Meischke (roze), Aimée de Pater (donkerblauw), Imahni Tsolakis (groen), Jarno Korf (kobaltblauw), Danique Graanoogst (geel), Shay Lachman (donkerblauw), Tristan van der Lingen (rood) en Jeffrey Zwaan (paars)

De Top 4000 Muziekquiz: Wolter Kroes, John de Bever en Hans Klok

SBS 6
21:29 uur

Vrijdag zie je de laatste aflevering van de Top 4000 Muziekquiz op SBS6. Presentator Gerard Ekdom ontvangt weer vier nieuwe kandidaten om het muzikale bordspel te spelen. De kandidaten van de laatste aflevering liggen ver bij elkaar vandaan. In het ene team zitten twee volkszangers: Wolter Kroes, door Marcel van Roosmalen ooit getypeerd als 'frikandel met oogjes', en John de Bever. De twee spelen het spel tegen illusionist Hans Klok en de vaste sidekick van Ekdom tijdens zijn ochtendprograma, Evelien de Bruijn. Zou de quizmaster misschien een beetje partijdig zijn? De muziekquiz rond de Top 4000 wordt als een bordspel gespeeld. Hierin stelt Gerard Ekdom de muziekkennis van zijn gasten en die van de kijkers flink op de proef. Ekdom neemt niet alleen de rol als quizmaster op zich, want als echte muziekkenner vormt hij ook de strenge maar rechtvaardige jury.

Actuele video's

Meer actuele video's