'Jarige' hartverwarmende kerstfilm Love Actually zie je Eerste Kerstdag op Net5

'Jarige' hartverwarmende kerstfilm Love Actually zie je Eerste Kerstdag op Net5
Ook te streamen via Videoland en Prime Video

Kijktip :

Al 20 jaar lang hoort Love Actually bij de Kerstdagen, net zo goed als Home Alone en de Christmas Carol van Dickens. Dit jaar zie je de film op Net5 (om 20.00 uur), gevolgd door de documentaire over het twintigjarig bestaan (om 22.40 uur). Je kunt Love Actually streamen via onder meer Prime Video en Videoland.

Lees ook het complete overzicht van alles kerstfilms die je tijdens de kerstdagen kunt kijken.

Het verhaal
In Love Actually worden tien liefdesverhalen verteld, die zich rond Kerstmis afspelen in Groot-Brittannië. Allerlei relaties komen voorbij: de Britse premier die stapelverliefd wordt op een medewerker van 10 Downing Street, een oude rock 'n' roll-ster die denkt alles al gezien te hebben, een piepjonge bruid die valt voor de beste vriend van de bruidegom, een gelukkig getrouwde vrouw van middelbare leeftijd die haar man van zich ziet vervreemden en nog veel meer. Zoals het een echte kerstfilm betaamt loopt alles op een vrolijke manier af. Ultieme feelgood, dus.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Love Actually doet eigenlijk zo'n beetje alles goed. Als echte Britse productie vermijdt deze film de sentimentaliteit die zijn Amerikaanse tegenhangers kenmerkt, want er zit veel scherpe humor in. Gelukkig scoort de film ook hoog op de feelgood-meter, met een aantal werkelijk hartverwarmende momenten. Het script van Richard Curtis is van een hoog niveau en daarnaast draaft er een geweldige cast op, met grootheden als Liam Neeson, Bill Nighy, Chiwetel Ejiofor, Laura Linney, Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Rowan Atkinson en zelfs Claudia Schiffer en Denise Richards in kleine rollen. Genieten!

Promobeeld van 'Love Actually' met onder meer Emma Thompson, Alan Rickman en Rowan Atkinson. Bron: Universal

Cast
Naast Alan Rickman (Eye in the Sky) en Emma Thompson (Cruella) zijn ook Hugh Grant (The Gentlemen), Keira Knightley (The Imitation Game) en Colin Firth (1917) te zien in Love Actually. Deze film is geregisseerd door Richard Curtis.

Love Actually (2003) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is zondag 25 december om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: komedie, drama, romantiek. Speelduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV