Eerste Nederlandse Netflix-serie wordt horrorserie

Eerste Nederlandse Netflix-serie wordt horrorserie
Studenten reizen af naar Gouden Eeuw

Nieuws

De eerste Nederlandse Netflix-serie wordt een horrorachtige serie. Dat heeft regisseur en producent Pieter Kuijpers laten weten tegenover het AD.

Titel en cast zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het een achtdelige serie met afleveringen van dertig minuten zal worden. De serie gaat over een groep Amsterdamse studenten die via een toegangspoort vanuit het heden in de Gouden Eeuw belandt.

De eerste Nederlandse Netflix-original wordt gemaakt door de Nederlandse producent Pupkin, bekend van onder meer de oorlogsserie Riphagen. De schrijvers van de nieuwe serie zitten ook achter de film Bankier van het Verzet.

Filmregisseur Pieter Kuijpers

Regisseur en producent Pieter Kuijpers laat aan het AD weten: "Het is een combinatie van een coming of age-verhaal en horror. Wij kijken er erg naar uit om de serie te maken."

Eerder werd de misdaadserie Undercover als eerste Nederlandse serie op Netflix aangekondigd. Die serie wordt echter geen 'Original', omdat het een coproductie met de Vlaamse omroep VRT is.

Wanneer de eerste Nederlandse Netflix-serie beschikbaar is, is nog niet bekend. Zodra titel en releasedatum bekend zijn, lees je dat op Gids.tv.

Tags: studenten, film, regisseur, netflix, gouden eeuw, serie, undercover, horror, pieter kuijpers, riphagen, nederlandse serie, bankier van het verzet, netflix original

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »