AD-recensente vindt stinkdier interessanter dan Holleeder

AD-recensente vindt stinkdier interessanter dan Holleeder
Nieuw RTL 5-programma Voor de Rechter laat kleine zaken zien

Nieuws

Tv-recensente van het AD, Angela de Jong, heeft naar het nieuwe RTL 5-programma Voor de Rechter gekeken, waarin kleine politiezaken in verschillende rechtbanken worden gefilmd. Het verhaal van een man die een stinkdier in zijn tuin neersloeg en het vervolgens verdronk, deed in amusementswaarde niet onder voor de zaak-Holleeder.

Dat schrijft De Jong in haar column. Voor De Rechter legt de zogenoemde politierechter-zaken vast, de wat kleinere zittingen die normaal niet veel media-aandacht krijgen. De Jong genoot. "De sterren van de avond waren een keurig uitziende heer die een stinkdier (!) had neergeslagen in zijn tuin en daarna meende te moeten verdrinken in een emmer en de rechter die haar afschuw en verbijstering niet kon verbergen."

De man die een stinkdier verdronk.

Er keken dinsdagavond 323.000 mensen naar Voor de Rechter op RTL5. De score was dus niet zo heel goed. "Het is uitgesloten dat zo’n programma op die kleine zender evenveel kijkers trekt als De Rijdende Rechter of Mr Frank Visser doet Uitspraak, maar geloof me, het doet er in amusementswaarde niet voor onder."

Het programma heeft als doel om de gemiddelde Nederlander meer inzicht te bieden in hoe de rechtspraak in Nederland wert. "Maar de grootste attractie van Voor De Rechter blijft de diersoort ‘mens’ in al zijn facetten. Zoals een doorsnee vader die claimt niet te weten dat je geen wapen mag bezitten in Nederland. En de burgerman die een stinkdiermoordenaar wordt om zijn cavia’s en parkieten te beschermen."

Een officier van justitie uit Voor de Rechter.

Voor de Rechter is elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Tags: justitie, nederland, uitspraak, media, rechter, rechtspraak, officier van justitie, media-aandacht, rtl 5, stinkdier, rechtbanken, frank visser, mr frank visser doet uitspraak, de rijdende rechter, angela de jong, voor de rechter

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »