Dit zijn de meest populaire films & series van 2022

Dit zijn de meest populaire films & series van 2022
Met veel Netflix

Film :

Er zijn dit jaar een hoop populaire films en series uitgekomen: in populaire franchises en met populaire acteurs. Toch waren jullie, de lezers van Gids.tv, zeer duidelijk. Dit zijn de tien populairste films en series van dit jaar, gebaseerd op de best gelezen artikelen van Gids.tv.

De komende dagen volgen de beste films van 2022, de beste series van 2022 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Sleepers (Videoland)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,0

Acteur Teun Kuilboer (Willem) in de misdaadserie 'Sleepers'
Een aantal misdaadseries liepen dit jaar erg goed bij Gids.tv. Later op deze lijst vinden we er nog eentje terug, maar hier is een Videoland-serie, van Robert den Hoog. Een laatbloeier, maar helemaal geen slechte. het belooft een zinderende finale te worden. Bekijk hier waar je Sleepers kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Sleepers.

9. The Good Nurse (Netflix)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,1

Acteur Noah Emmerich, Nnamdi Asomugha en Jessica Chastain in de film 'The Good Nurse'
We komen ook kwaliteit tegen op deze lijst: The Good Nurse is een film met Eddie Redmayne en Jessica Chastain die laten zien wat ze kunnen. En dat is erg veel. Gelukkig kunnen ook onze lezers dat wel waarderen. Lees hier waar je The Good Nurse kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Good Nurse.

8. Skyggen I Mit Oje (Netflix)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,3

Acteur Alex Høgh Andersen en James Tarpey in de film 'Skyggen i mit øje'
Een van de verrassingen van dit jaar is volgens ons deze Deense oorlogsfilm. Gelukkig hebben velen van jullie deze film ook ontdekt. Zoals recensent Barry Kuiper schrijft: 'Het gezicht van oorlog is vaak erg zinloos, snoeihard en allesverwoestend waar onmacht en een zee van tranen nooit genoeg zijn'. Lees hier waar je Skyggen I Mit Oje kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Skyggen I Mit Oje.

7. Het Gouden Uur (NPO)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,9

Bron: AVROTROS
Deze serie van de NPO past in een rijtje van heel prima NPO-series: Het jaar van Fortuyn en Oogappels zijn daar voorbeelden van. Het Gouden Uur is zo nu en dan keihard en redelijk shockerend op zijn tijd, maar heeft ook mooie momenten en een prima scenario. Bekijk hier waar je Het Gouden Uur kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Het Gouden Uur.

6. The Sinner, S4 (Netflix)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,9

Acteur Bill Pullman in de serie 'The Sinner'
Vorig jaar kwamen we The Sinner op ditzelfde lijstje tegen en ook een seizoen later is de serie weer razend populair, ook bij onze lezers. Vanaf nu gaan we hem echter niet meer tegenkomen, want het vierde seizoen betekent ook direct het laatste. Bekijk hier waar je The Sinner kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van The Sinner.

5. Manifest (Netflix)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 7,1

Parveen Kaur, Melissa Roxburgh en Josh Dallas in de serie 'Manifest'
Aan het begin van het jaar maakte Netflix een klapper door Manifest aan het aanbod toe te voegen en direct twee nieuwe seizoenen aan te kondigen, die dit jaar door het dak ging. Erg goed is het allemaal niet, erg populair wel. Bekijk hier waar je Manifest kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Manifest.

4. The Next 365 Days (Netflix)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 3,0

Acteur Michele Morrone (Massimo Torricelli) in de film 'The Next 365 Days'
Ja, ja. Daar is 'ie dan. In 2020 won 365 dni de lijst, maar nu vinden we een van haar vervolgen terug op plekkie 4. Overigens deed de film This Day het ook erg goed, maar die haalde de lijst net niet. De hakken gaan nog één keer de lucht in. Lees hier waar je The Next 365 Days kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Next 365 Days.

3. Toscana (Netflix)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,0

Acteur Anders Matthesen (Theo) in de film 'Toscana'
Eentje die wij eerlijk gezegd een beetje waren vergeten, maar die wel terugkomt op deze lijst: Toscana is Italiaans eten en romantiek die er niet per se bovenuit steekt (daarvoor kan je beter naar het tweede seizoen vanThe White Lotus kijken), maar ook niet heel slecht is. Lees hier waar je Toscana kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Toscana.

2. Diepe Gronden (SBS6)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 5,9

Bron: Talpa
De populairste serie van het jaar is - geloof het of niet - een Linda de Mol-serie. Een serie met absolute potentie om weer een succes te worden, maar uiteindelijk zo hier en daar best wel tekortschiet. En dan hebben we het nog niet over die verschrikkelijke banner gehad. Uiteindelijk is dit best lekker kijkvoer. Bekijk hier waar je Diepe Gronden kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Diepe Gronden.

1. Shattered [Crush] (Netflix)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 5,0

Actrice Lilly Krug als Sky in de film 'Crush'
Eerdere winnaars in dit lijstje waren 365 Dni en Chernobyl 1986, ook niet de beste films die we kennen. Helaas is ook de winnaar van dit jaar niet geweldig. Shattered is een film waarbij het irritatielevel naar een hoogtepunt stijgt. Domme keuzes regeren in een vreemde film. Lees hier waar je Shattered kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Shattered.

Actuele video's

Meer actuele video's