Top 10: de beste series van het jaar 2022

Top 10: de beste series van het jaar 2022
Winnaars van het top seriejaar

Film :

Het jaar 2022 zal te boek komen te staan als een fantastisch seriejaar. Er hadden wel 30 series in dit lijstje kunnen komen, maar toch moeten er keuzes worden gemaakt. Dit zijn de keuzes van Gids.tv.

Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv, met onder anderen de beste films van 2022 en de meest spraakmakende fragmenten.

10. Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (Netflix)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,1

Sfeerbeeld uit 'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities'. Bron: Netflix
Een serie die zichzelf misschien geen serie mag noemen maar een reeks van korte films, allen van een andere regisseur en onder de bezienende leiding van Guillermo del Toro. Stuk voor stuk kleine meesterwerkjes. Bekijk hier waar je Cabinet of Curiosities kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Cabinet of Curiosities.

9. Severance (Apple TV+)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,1

Eén van de meest verrassende series van dit jaar: een utopische kantoorkomedie die misschien wel beter in zijn grappen zit dan The Office. Absurdisme om van te smullen met een geweldige Adam Scott in de hoofdrol. Bekijk hier waar je Severance kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Severance.

8. Lost Ollie (Netflix)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,8

Een verborgen pareltje op Netflix die weinigen gezien zullen hebben, maar die wij uit het diepst van ons wezen aanraden. Een prachtig animatieverhaal die te boek kan staan als een visueel pareltje. Bekijk hier waar je Lost Ollie kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Lost Ollie.

7. Peaky Blinders, S6 (Netflix)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,8

Het laatste seizoen van Peaky Blinders blijft het niveau van de vorige seizoenen aantikken: je gelooft het écht bij de karakters. Er is echt sprake van 'stoppen op je hoogtepunt'. Bekijk hier waar je Peaky Blinders kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Peaky Blinders seizoen 6.

6. Andor (Disney+)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,4

Stellan Skarsgard als Luthen Rael en Diego Luna als Cassian Andor in 'Andor'. Bron: Disney Plus
Toegegeven: we zijn een fan van Star Wars. Dit jaar kwam ook Obi-Wan Kenobi uit, die we hierbij een soort "honorable mention" willen geven omdat hij de lijst net niet haalt. Met Andor heeft Tony Gilroy en LucasFilm echter laten zien dat je met een Star Wars serie zelfs het 'kwaliteitspubliek' kunt bereiken, want ook bij veel van onze 'concurrenten' vinden we de serie terug. Bekijk hier waar je Andor kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Andor.

5. Stranger Things, S4 (Netflix)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,1

Bron: Netflix
Stranger Things zie je niet zo veel terug komen in top-10 lijsten. Wat ons betreft zwaar onterecht: ondanks dat de finale wat lang is, voelt het allemaal heel lekker uitgebalanceerd. Dat de Duffer-mannen wat vaker kiezen voor horror en wat minder voor komedie kunnen we alleen maar toejuichen. Bekijk hier waar je Stranger Things kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Stranger Things.

4. 1899 (Netflix)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,5

Key art van de serie '1899'. Bron: Netflix
De makers van Dark flikken het weer op Netflix. We zijn bijzonder gecharmeerd van de serie, die een gigantische wow-factor bezit. Het is allemaal heel erg donker, dus doe even zo veel mogelijk dicht. Bekijk hier waar je 1899 kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van 1899.

3. Only Murders in the Building, S2 (Disney+)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,1

Bron: Disney Plus
De beste serie van vorig jaar is erg dichtbij het winnen van die van dit jaar: het is de enige serie die vijf sterren van ons kreeg. De serie houdt het niveau van het eerste seizoen vast, maar verliest misschien iets van de nieuwigheid. Bekijk hier waar je Only Murders in the Building kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Only Murders in the Building.

2. The Bear (Disney+)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,4

Bron: Hulu/Disney Plus
Het was al een gigantisch succes in Amerika en nu is het een gigantisch succes in Nederland. Als je nog nooit van deze serie hebt gehoord: ga nu direct kijken. Dit is er eentje die de geschiedenisboeken in gaat! Bekijk hier waar je The Bear kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van The Bear.

1. The Rehearsal (HBO Max)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,9

De grootste mindf*ck van dit jaar komt niet van Victor Mids, maar van de onnavolgbare Nathan Fielder. Een serie die werkelijk alles uit de kast trekt van de eerste minuut tot de knotsgekke finale. Bekijk hier waar je The Rehearsal kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van The Rehearsal.

Actuele video's

Meer actuele video's