Recensie: in The Pale Blue Eye met Christian Bale is de kille en lugubere cirkel rond

Recensie: in The Pale Blue Eye met Christian Bale is de kille en lugubere cirkel rond
Van de makers van Hostiles en Out of the Furnace

Film :

Vanaf 6 januari is de film The Pale Blue Eye te zien op Netflix. Regisseur Scott Cooper heeft het voor de derde keer voor elkaar gekregen om met topacteur Christian Bale samen te werken. Het resultaat is inktzwart, duister en visueel beeldschoon. Lees hier de filmrecensie van The Pale Blue Eye.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Edgar Allan Poe
Een wereldvermoeide rechercheur wordt ingehuurd om de moord op een West Point-cadet te onderzoeken. Gedwarsboomd door de zwijgcode van de cadetten, schakelt hij een van hen in om de zaak te helpen ontrafelen - een jonge man die de wereld zou leren kennen als Edgar Allan Poe.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 6,5

De film The Pale Blue Eye is gebaseerd op het gelijknamige boek uit het jaar 2003 van schrijver Louis Bayard. Je kan deze productie het beste omschrijven als een persoonlijk drama en een 'occultistisch' mysterie in één, die uitblinkt in prachtige sfeer en duisternis. Visueel is er veel te genieten en met acteerkanon Christian Bale in huis als een soort Sherlock in de sneeuw krijg je er ook nog een prima acteerwerk bij. Terwijl de doden zich opstapelen en het mysterie alleen maar groter wordt, vliegt het verhaal helaas wat uit de bocht. Toch heeft The Pale Blue Eye een paar bijzondere verrassingen in petto: geduld is daarbij alleen wel echt een schone zaak. Liefhebbers van grote actie en snelheid kunnen dit beter overslaan, mensen die van drama en mysterie houden kunnen deze film zeker kijken. Drie sterren.

Cast
Naast Christian Bale (Amsterdam) en Harry Melling (The Old Guard) zijn ook Harry Lawtey (The Letter for the King), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody) en Simon McBurney (Tinker Tailor Soldier Spy), Timothy Spall (Spencer), Joey Brooks (Succession) en Toby Jones (The Hunger Games) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Scott Cooper (Hostiles).

Vanaf 6 januari 2023 is de film The Pale Blue Eye te zien op Netflix. Genre: misdaad, mysterie, horror. Tijdsduur: 128 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's