Docuserie Het water komt vanaf vrijdag 6 januari op NPO 2 over de Watersnoodramp

Docuserie Het water komt vanaf vrijdag 6 januari op NPO 2 over de Watersnoodramp
Met indringende ooggetuigenverslagen

Kijktip :

Vier vrijdagen lang is op NPO 2 de documentaireserie Het water komt te zien. Presentator Wilfried Baaijens gaat in deze documentaire op zoek naar de oorsprong en de gevolgen van de Watersnoodramp, de ramp die dit jaar precies 70 jaar geleden door ons land trok.

Het water komt gemist? Kijk alle afleveringen terug bij Gids.tv.

Geleerd
Met archiefmateriaal en indringende ooggetuigenverslagen in kaart hoe de ramp zich kon voltrekken, hoe van tevoren onvoldoende werd geanticipeerd op het dreigende gevaar en wat we hebben geleerd van de ramp. Komen we misschien tot de conclusie dat we niet genoeg hebben geleerd?

Eerste aflevering
In de eerste aflevering gaan we terug naar de fatale nacht zelf: de nacht van 31 januari op 1 februari. Wat gebeurde er nu precies? Ooggetuigen vertellen wat ze - vaak als jonge kinderen - hebben meegemaakt. Ook horen we het verhaal van de Urker vissers die te hulp schoten en van een Terschellingse kapitein en zijn bemanning, die tot de eerste slachtoffers van de ramp behoorden.

Het water komt is vanaf vrijdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Het water komt terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV