Docu Avicii: True Stories te zien op Netflix

Docu Avicii: True Stories te zien op Netflix
Zweedse dj Avicii op 28-jarige leeftijd overleden

Kijktip

De Zweedse dj en producer Avicii, die de afgelopen jaren grote hits scoorde, is op 20 april overleden. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. Dat Tim Bergling, zoas Avicii eigenlijk heet, het niet makkelijk had in zijn leven, is te zien in de schokkende documentaire Avicii: True Stories op Netflix.

In korte tijd veroverde Aviici de wereld met hits als Levels, Bromance en Wake me up. Avicii heeft ook met de Nederlander Nicky Romero (Nick Rotteveel) samengewerkt: het nummer I could be the one scoorde in diverse hitlijsten bijzonder hoog en in het Verenigd Koninkrijk behaalden de twee een dikke nummer-één-positie. De titel van deze documentaire is een combinatie van twee albums die Avicii maakte. In het jaar 2013 bracht hij zijn eerste album 'True' uit en twee jaar later volgde 'Stories'.

De club van 27
Uiteindelijk eiste de enorme successen zijn tol voor de 28-jarige Avicii. Even werd gevreesd dat ook Avicii zou toetreden tot de 'club van 27', waar ook Amy Winehouse en Kurt Cobain bij horen. Deze artiesten overleden allemaal op 27-jarige leeftijd. Deze docu laat de glorietijd van de hit Levels zien, waarin hij vertelde dat hij nog 'zo lang mogelijk' de wereld zou rond willen toeren. Jaren later bleek dat hij het toeren eigenlijk verschrikkelijk vond.

Stress en verslavingen
In 2014 werd hij opgenomen in het ziekenhuis voor een acute alvleesklierontsteking, mede veroorzaakt door overmatig drankgebruik. Hij ervoer enorm veel stress voor de optredens en kwam weer in ziekenhuizen terecht. Zijn lichaam kon het niet meer aan maar de wereld om hem heen wilde Avicii toch het podium opsturen.

Avicii: True Stories is een heftige documentaire, die een zeer persoonlijke kant van Avicii laat zien. Collega's om hem heen praten vol lof over hem en omschrijven de dj als de Bach van deze tijd, vanwege zijn muzikale genialiteit en liefde voor het vak. Zijn managers zagen alleen maar het geld dat aan Avicii te verdienen was en dat bracht hem misschien wel tot deze tragische dood.

Avicii: True Stories is via deze link te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer van deze documentaire.

Tags: ziekenhuis, documentaire, liefde, netflix, trailer, dj's, lichaam, album, hits, collega, podium, cobain, kurt, geld, overleden, drank, bach, verslavingen, dood, amy winehouse, stress, leeftijd, maart, tim bergling

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »