Vlogger Laura Ponticorvo confronteert hacker in Online Misbruik Aangepakt

Vlogger Laura Ponticorvo confronteert hacker in Online Misbruik Aangepakt
'Zonder confrontatie geen tv-programma'

Gemist :

In het nieuwe RTL 5-programma Online Misbruik Aangepakt was in de eerste aflevering het verhaal van vlogger Laura Ponticorvo te zien. Zoals een week eerder al via De Telegraaf naar buiten kwam, hackte een VVD'er privéfoto's en -filmpjes van de vlogger. De tv-recensenten van de Volkskrant en Het Parool bekeken het programma.

"'Droog je tranen, vlogger Laura,' had wreker John gezegd, en hij reed naar het politiebureau om te vragen hoe het stond met de aangifte", beschrijft Han Lips een scène uit het programma van John van den Heuvel en Nicolette Kluijver. "De politie bleek druk doende de zaak op te lossen. Zij hadden ook een verdachte op het oog, en kort daarna kwam de melding dat de man had bekend. Behalve bij vlogger Laura bleek hij bij tientallen vrouwen in de computer te hebben gesnuffeld. Zaak opgelost, zou je denken, maar het programma Online Misbruik Aangepakt duurt een uur inclusief reclame, en we waren nog maar twintig minuten onderweg."

Gidi Heesakkers over het vervolg in de Volkskrant: "Hoe nu verder? De voice-over: 'De politie heeft de man weliswaar aangehouden, maar het is voor Laura nog een raadsel om wie het gaat. Zij zal haar hacker pas zien als de zaak voor de rechter komt. Maar daar wil Laura helemaal niet op wachten.' Nee, en aanpakker John van den Heuvel natuurlijk ook niet; gepakt was nog niet aangepakt. Zonder confrontatie geen tv-programma."

Vies mannetje
"Op zoek naar zijn naam en adres dus. Het 'team van specialisten' had die gegevens zo gevonden. (...) Nadat er bij zijn huis was gepost, werd Van der K. met een smoesje naar een ontmoeting met de kale misdaadverslaggever gelokt. Hij schaamde zich, zei hij. Eindelijk kon Ponticorvo de dertiger in het gestreepte overhemd een 'vies mannetje' noemen", schrijft Heesakkers.

Kletsverhaal
Han Lips over de confrontatie: "De hacker herhaalde tegenover wreker John wat hij in een excuusmail aan zijn slachtoffers had geschreven: hij was zelf afgeperst, had in opdracht bij vlogger Laura en de andere slachtoffers ingebroken, maar had de beelden niet op internet gezet. Zaak voor nader onderzoek, zou je denken, maar nu was het programma wel bijna voorbij. Wreker John concludeerde dat hij het maar een kletsverhaal vond, en riep vlogger Laura erbij, die het gesprek samen met haar partner in de belendende kamer op de monitor had gevolgd. Laura zei boos tegen de hacker dat hij haar leven had kapotgemaakt. Dat luchtte op. Het zware gevoel is nu echt weg, zei vlogger Laura blij."

Online Misbruik Aangepakt is elke maandag om 21.30 uur te zien op RTL 5. De eerste aflevering werd door slechts 205.000 mensen bekeken.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vlogger Laura Ponticorvo confronteert hacker in Online Misbruik Aangepakt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV