Vrijdag in Op1: vooruitblik op het politieke jaar met o.a. Marleen de Rooy

Vrijdag in Op1: vooruitblik op het politieke jaar met o.a. Marleen de Rooy
De gasten van Op1 van vrijdag 13 januari

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Natasja Gibbs en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 13 januari.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 13 januari

  • Het kerstreces zit er bijna op en volgende week begint het politieke jaar. Wordt 2023 het jaar waarin het platteland via de stembus afrekent met de Randstad? En hoe gaan we de hogere uitgaven opvangen, nu de rente op de staatsschuld aanzienlijk stijgt? Op1 blikt vooruit met cultureel antropoloog Anne-Goaitske Breteler en met politiek verslaggevers Thomas van Groningen en Marleen de Rooy.
  • Op Lesbos hielp Pieter Wittenberg vluchtelingen ontsnappen aan de dood en moest daarom voor de rechter verschijnen, op verdenking van mensensmokkel en deelname aan een criminele organisatie. De rechter veegde die aanklachten vandaag van tafel, maar de verdenkingen blijven hem boven het hoofd hangen. Wittenberg en oud-directeur van Amnesty International Eduard Nazarski zijn te gast.
  • Keenan Anderson, de neef van de oprichter van de Black Lives Matter-beweging, is vorige week omgekomen na een arrestatie in Amerika. Gisteren verschenen beelden waarop te zien is dat hij langdurig onder stroom werd gehouden met een stroomstootwapen. Zulke wapens worden sinds vorig jaar ook in Nederland gebruikt. Advocaat Gerald Roethof en BIJ1-fractievoorzitter Sylvana Simons praten erover in Op1.
  • Seks, drugs en nu ook Golden Globe: actrice Jennifer Coolidge kreeg deze week na meer dan 120 rollen eindelijk de erkenning die ze verdient voor haar rol in hitserie The White Lotus. Wat maakt haar zo’n iconische actrice? En hoe uitzonderlijk is dat, doorbreken op je 61e? Acteurs Renée Fokker en Jacqueline Blom praten je vanavond bij in Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's