Tennis: Australian Open 2023 live op tv en online (inclusief speelschema)

Tennis: Australian Open 2023 live op tv en online (inclusief speelschema)
Wint Novak Djokovic weer, nu hij mag meedoen?

Sport :

De allereerste Grand Slam van het seizoen moet de tennissers weer uit de startblokken laten schieten. Melbourne is traditioneel gezien weer het podium waar het begint. Dit jaar vind het toernooi plaats van maandag 16 januari tot en met zondag 29 januari. Eurosport doet dagelijks verslag op tv en je kunt alle partijen online volgen via discovery+. In de eerste week beginnen de partijen om 01.00 uur.

Het programma en tijdschema is verderop in dit artikel te vinden.

Live tennis
Eurosport 1 staat elke dag van 00.00 uur (middennacht) tot ongeveer 14.00 uur Nederlandse tijd in het teken van live tennis vanaf de Australian Open. Alle tennispartijen zijn ook live te zien via de livestreams van discovery+.

Lees ook de volledige tenniskalender van het seizoen 2023.

Speelschema: Australian Open 2023

v.a. maandag 16 januari: eerste ronde

v.a.woensdag 18 januari: tweede ronde

v.a.vrijdag 20 januari: derde ronde

v.a.zondag 22 januari: vierde ronde

v.a.dinsdag 24 januari: kwartfinales

v.a.donderdag 28 januari: halve finales

zaterdag 28 januari

zondag 29 januari

Deelnemers
Dit jaar doen er drie Nederlanders mee aan de Australian Open: Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor bij de mannen, Arianne Hartono bij de vrouwen. Tim van Rijthoven en Aranska Rus werden tijdens de kwalificatie al uit het toernooi geknikkerd. Bij de favorieten is het bij de mannen heel spannend: zullen Rafael Nadal en Novak Djokovic weer de beste van het veld zijn of gaat er ditmaal iemand anders opstaan?

De Australian Open 2023 is van maandag 16 tot en met zondag 29 januari dagelijks vanaf 00.00 uur Nederlandse tijd te zien op Eurosport 1. Online kun je alle partijen volgen via de livestreams van discovery+. Volg ook alles van de Australian Open in het tennisdossier van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's