Vanavond op tv: Het water komt bespreekt trauma, That '90s Show op Netflix

Vanavond op tv: Het water komt bespreekt trauma, That '90s Show op Netflix
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 20 januari

Kijktip :

Deze vrijdag staat er weer een nieuwe aflevering van Chantal's Pyjama Party en Op zoek naar op het programma, maar we zien ook Het water komt. Mocht je op tv niks vinden dat je kan interesseren, staat er op Netflix ook nog een gloednieuwe sitcom voor je klaar. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 20 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Het water komt: Hoe gingen Zeeuwen om met Watersnoodramp?

NPO 2
20:29 uur

De Zeeuwen waren eigenlijk heel duidelijk: 'je moet door'. Ook in 1953 hoorde je dat devies overal. Winfried Baaijens gaat op zoek naar de Zeeuwen en mensen uit omliggende regio's en bevraagd hen over toen en nu. Er wordt niet of nauwelijks over de Watersnoodramp gepraat. Wat dat betreft is er een parallel met andere grote traumatische gebeurtenissen in de 20e eeuw, zoals de Tweede Wereldoorlog. Het idee is: stop het weg en het verdwijnt.

That 90s Show

Netflix
S1A1-10

We zijn met That 90s Showin het jaar 1995, dan bezoekt Leia Forman haar grootouders voor de zomer, waar ze een band opbouwt met een nieuwe generatie Point Place, WI, kinderen onder het toeziend oog van Kitty en de strenge blik van Red.

Ministars: nieuw dromen in vervulling

SBS 6
20:29 uur

Het nieuwe programma Ministars mag dan wel niet de kijkcijfers halen die ze gehoopt hadden, maar het programma gaat gewoon verder waar ze gebleven waren: dromen in vervulling laten gaan. Het programma van Wendy van Dijk en Britt Dekker kijkt tegen historisch lage cijfers aan voor een vrijdagavondshow op SBS6. Volgens Tina Nijkamp heeft het te maken met de 'kinderachtigheid' van het programma, Angela de Jong schuift de schuld op Van Dijk, waar zij zich "aan blijft ergeren".

Dramafilm: Quo vadis, Aida?

Canvas
21:29 uur

Aida was vroeger lerares Engels. Tijdens de bezetting van de Bosnische stad Srebrenica door het Servische leger, fungeert ze als tolk voor de Nederlandse VN-militairen. Samen met haar man en zonen zoekt ze onderdak in de VN-basis. De bescherming die de militairen kunnen bieden is echter minimaal en Aida moet bepalen hoe ver ze gaat om haar familie te beschermen.

Dramafilm: Brothers

NPO 3
22:26 uur

De succesvolle officier Sam (Tobey Maguire) en vrijbuiter Tommy (Jake Gyllenhaal) zijn twee broers. Als Sam op een missie in Afghanistan wordt vermist en er weinig hoop is dat hij levend terugkeert, probeert Tommy het verlies van zijn broer op te vangen door de verantwoordelijkheid voor Grace (Natalie Portman) en de kinderen op zich te nemen. Tegen de verwachting in groeien Tommy en Grace steeds meer naar elkaar toe. Maar dan komt Sam terug.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV