Nederlandse dramafilm De Hel van '63 zie je maandag op NPO 3

Nederlandse dramafilm De Hel van '63 zie je maandag op NPO 3
Verhaal over de meest barre Elfstedentocht ooit

Kijktip :

Er is de laatste tijd weer enorm veel aandacht voor de belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de 20ste eeuw. Vorige week was het bijvoorbeeld zestig jaar geleden dat de meest vreselijke Elfstedentocht ooit werd verreden: die van 1963. In 2009 werd daar ee film over gemaakt. De Hel van '63 is maandag te zien op NPO 3. Je kunt De Hel van '63 ook streamen via onder meer Netflix, Disney+ en Videoland.

Het verhaal
Friesland, Januari, 1963. Ondanks de extreem lage gevoelstemperatuur besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media en met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren, bevinden zich de gedeserteerde soldaat Henk, boerenzoon Sjoerd, ontslagen arbeider Kees en verpleegkundige Annemiek.

Bron: KRO

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Deze film ziet er over het algemeen heel goed uit en kent een redelijk standaard script en scenario, waardoor het goed te volgen is. Het grote probleem van deze film is dat het acteerwerk wel heel erg matig is, misschien wel erger dan in de gemiddelde Nederlandse film van dit kaliber. Het gevoel is dan men het allemaal wel heel erg serieus neemt, terwijl dat niet echt nodig is. Chris Zegers is nu sowieso niet echt het grootste acteertalent en zelfs prima acteurs als Cas Jansen en Willeke van Ammelrooy laten niet hun beste werk zien. Verder een prima film voor de gemiddelde maandagavond.

Cast
Naast Chris Zegers (De scheepsjongens van Bontekoe) en Cas Jansen (Karakter) spelen ook Chantal Janzen, Willeke van Ammelrooy (De Lift) en Cees Geel (Flikken Rotterdam) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven de Jong (De schippers van de Kameleon).

De film De Hel van '63 (2009) wordt beoordeeld met een 6,2 op IMDb en is op maandag 23 januari om 20.25 uur te zien op NPO 3. Genre: drama. Tijdsduur: 100 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV