Recensie: The Fabelmans is masterclass film kijken van Steven Spielberg

Recensie: The Fabelmans is masterclass film kijken van Steven Spielberg
Een film voor de filmliefhebber

Film :

Vanaf donderdag 2 februari draait de nieuwe film The Fabelmans in de Nederlandse bioscopen. Steven Spielberg schrijft met deze film een soort liefdesbrief aan zijn vak: het filmmaken. Hij maakt daarbij een film die we niet zo snel zullen vergeten. Lees hier de filmrecensie van The Fabelmans.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"It's dark in there"
Een coming-of-age-verhaal over de ontdekking van een onthutsend familiegeheim door een jonge man en een verkenning van de kracht van films om ons te helpen de waarheid over elkaar en onszelf te zien.

Gabrielle LaBelle in 'The Fabelmans'. Bron: WW Entertainment

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 7,7

Steven Spielberg wist ons de afgelopen jaren te verrassen met groot spektakel (Ready Player One, 4 sterren) en muzikaal genot (West Side Story, 5 sterren), maar zo klein als The Fabelmans hebben we de cinematische verhalen van Steven Spielberg al een aantal jaren niet meer gezien. Je kunt door de hele film heen zien dat dit een film is die vanuit het hart van Spielberg is gemaakt: de liefde voor het vak filmmaken druipt over de film heen. Spielberg durft persoonlijker te zijn dan ooit. Gabrielle LaBelle zet een prima rol neer en de bijrollen - Williams, Dano en Hirsch in het bijzonder - zetten allemaal de toon. Natuurlijk is de muziek van John Williams een groot pluspunt, al is het maar een klein half uur unieke muziek. Een klein familieverhaal over een jongetje die een liefdesbrief aan de cinema schrijft. Elke filmliefhebber kan zich in dat jongetje verplaatsen: 4,5 ster.

Cast
Naast Gabrielle LaBelle (The Predator) en Michelle Williams (Manchester by the Sea) spelen ook Paul Dano (The Batman), Judd Hirsch (Serpico) en Seth Rogen (Long Shot) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (West Side Story).

Vanaf 2 februari 2023 is The Fabelmans te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 151 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV