Vanavond op tv: Naïrobi in Reizen Waes: Wereldsteden en wie halen de finale in Heel Holland Bakt?

Vanavond op tv: Naïrobi in Reizen Waes: Wereldsteden en wie halen de finale in Heel Holland Bakt?
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 januari

Kijktip :

In Heel Holland Bakt zien we vanavond wie van de overgebleven bakkers naar de finale gaan. Het belooft een spannende strijd te worden waarin van de fanatieke kandidaten gevraagd wordt hun beste klassiekers te bakken. Verder laat Tom Waes ons in zijn serie Reizen Waes: Wereldsteden, de hoofdstad van Kenia: Nairobi zien. Dit is momenteel de snelst groeiende stad van Afrika.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Cabaret: Lenette van Dongen - Paradijskleier

SBS 6
20:00 uur

De cabaretvoorstellingen op SBS6 gaan verder, met deze zondag Lenette van Dongen. In haar voorstelling 'Paradijskleier' is het ouder worden een centraal thema. Zondag zie je wat ze daar precies over zegt. In Lenette van Dongens voorstelling Paradijskleier vertelt de comédienne over het ouder worden. Ze vat de show zelf samen als 'ongegeneerd eerlijk met behoud van opgedane wijsheid, want wijzer worden komt soms met harde lessen'. Lenette legt een komische show waarin veel mensen zich zullen herkennen. Lenette fileert op haar geheel eigen wijze onze dromen en leert je op haar zo hilarische manier weer van jouw werkelijkheid te houden.

Reizen Waes Wereldsteden: Nairobi

NPO 3
20:17 uur

Tom Waes is terug met een nieuwe serie Reizen Waes: Wereldsteden. In deze aflevering reist de Vlaamse journalist af naar de hoofdstad van Kenia: Nairobi. Hij deed vorige week Mumbai al aan. Nairobi is op dit moment de snelst groeiende stad van Afrika. De gemiddelde leeftijd in deze wereldstad is 21 jaar, en door die zeer jonge bevolking staat Nairobi bovendien symbool voor de toekomst van het continent. Die blik op de toekomst brengt Tom bij enkele opvallende verhalen. Zo traint hij in deze aflevering mee met het enige ijshockeyteam van Oost-Afrika, waar hij naast dat hij de schaatsen onderbind ook de bijzondere verhalen van het team aanhoort. Daarnaast test Tom de eerste Afrikaanse auto en bezoekt hij de laatste twee levende noordelijke witte neushoorns.

Heel Holland Bakt: halve finale

NPO 1
20:23 uur

De tijd is gekomen dat de laatste thuisbakker afvalt voordat we de finale hebben bereikt: het is dus tijd voor de halve finale! Ditmaal heeft de aflevering geen thema, maar het wordt zeker de aflevering van de klassiekers. De bakkers beginnen de halve finale met het maken van een opdracht genaamd '2 klassiekers in 1'. De jury en André vinden dan natuurlijk dat de klassiekers dan natuurlijk ook dubbel zo lekker smaken. Of dat gaat gebeuren, moeten we nog maar afwachten. De technische opdracht is een suikertentje, een echt bouwwerkje en zelfs volgens Robèrt een echte uitdaging. Na het spektakelstuk, een volledige broodmand, wordt bekend wie de laatste afvaller is. Wie worden de finalisten van Heel Holland Bakt seizoen 10?

Komediefilm: Mrs. Doubtfire

SBS 9
20:30 uur

Na de scheiding tussen Daniel en zijn vrouw worden de kinderen aan haar toegewezen. Daniel ziet de kinderen te weinig. Hij verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen.

Bekijk hier de trailer van Mrs. Doubtfire.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV