Recensie: Plane brengt hevige turbulentie en actie met Gerard Butler

Recensie: Plane brengt hevige turbulentie en actie met Gerard Butler
Een zenuwslopende noodlanding in oorlogsgebied

Film :

Vanaf 2 februari is de film Plane te zien in de Nederlandse bioscopen. De sympatieke Schot Gerard Butler in een heldenrol in hoofdletters. Hij speelt een piloot die na een zenuwslopende landing nog véél meer ellende over zich heen krijgt. Lees hier de filmrecensie van Plane.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Trailblazer Flight 119
Tijdens een zware storm moet de piloot Brodie Torrance een noodlanding maken. Ervaren als hij is weet hij zijn passagiers toch veilig op de grond te krijgen. Nu bevinden ze zich wel op een eiland dat door oorlog getroffen is. Een groot deel van de passagiers wordt gevangengenomen door de rebellen. Hulp krijgt Brodie van Louis Gaspare, een man met een dubbele agenda.

Acteur Gerard Butler is piloot Brodie Torrance in de film 'Plane'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 67% | IMDb ★ 6,9

Fans van Gerard Butler krijgen wat ze willen zien: bloedstollende spanning waarbij de kogels je om de oren vliegen, al komen die ditmaal rijkelijk laat. De logica is soms ver te zoeken, maar dat mag de pret uiteindelijk niet drukken. De film Plane kijkt lekker weg en het uur en drie kwartier zijn in je bioscoopstoel met een bak popcorn zo voorbij. Mede door de cast met naast Butler ook een leuke rollen voor Mike Colter (Luke Cage) en Yoson An (Mulan) vliegen we in sneltreinvaart door de film heen. Echt grote explosieve actie ontbreekt een klein beetje, maar de de vechtscènes en kogelregens zijn wel weer indrukwekkend. Plane blijft de hele film lang boeien en dat is een groot compliment. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Gerard Butler (Last Seen Alive) zijn ook onder andere Mike Colter (Luke Cage), Yoson An (The Meg) en Tony Goldwyn (The Mechanic) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jean-François Richet (Blood Father en L'Empereur de Paris).

Vanaf 2 februari 2023 is de film Plane te zien in de bioscopen. Genre: actie, thriller. Tijdsduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV