Andere Tijden special The Netherlands Carillon is vrijdag te zien op NPO 2

Andere Tijden special The Netherlands Carillon is vrijdag te zien op NPO 2
Een geschiedenis van blunders en vakmanschap

Kijktip :

Er staat deze vrijdagavond weer een bijzondere Andere Tijden special op het programma: een wat minder bekend fenomeen voor veel Nederlanders, maar wel een bijzonder verhaal: The Netherlands Carillon. Vrijdag hoor en zie je er alles over.

Andere Tijden Special The Netherlands Carillon gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Blunders
The Netherlands Carillon is na de wederopbouw cadeau gedaan aan Washington en destijds bedoeld als groots dankbaarheidsgeschenk aan de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog, kent een geschiedenis van blunders en vakmanschap. Het instrument van 49 klokken zou Nederlands harmonische houding ten opzichte van andere landen moeten symboliseren, maar zijn geschiedenis zit vol dissonanten.

Onderzoek
Zo zitten er vals klinkende klokken, ontbrekende klokken, ruzies over betalingen en lobbyende ambassadeurs. Onderzoeker Diederik Oostdijk loodst de kijker van de special langs bijbehorende documenten en betrokkenen.

De Andere Tijden Special The Netherlands Carillon is vrijdag 3 februari om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV