Donderdag in Op1: Benno Baksteen, Paul van de Ven en René le Blanc over de Boeing 747

Donderdag in Op1: Benno Baksteen, Paul van de Ven en René le Blanc over de Boeing 747
De gasten van Op1 van donderdag 2 februari

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 2 februari.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van donderdag 2 februari

  • De tegenstellingen in Nederland nemen toe, en daarom is het tijd voor een andere koers. Dat is de boodschap van het CDA voor de komende verkiezingen. Het aanpakken van de ongelijkheid tussen stad en platteland, maar ook binnen steden, staat daarin centraal. Lukt het de partij om de weggelopen kiezer terug te winnen? Fractievoorzitter Pieter Heerma is vanavond te gast.

  • De muur van een recyclingbedrijf in Tilburg is plotseling wereldberoemd. De muurschildering van het Brabantse kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek is namelijk uitgeroepen tot de mooiste straatkunst ter wereld. Over het bijzondere kunstwerk vertellen de makers vanavond bij Op1.

  • Shell en Unilever hebben Nederland verlaten en nu dreigen ook andere bedrijven hetzelfde te doen. Daarom ontvangen kabinetsleden vandaag meerdere CEO’s op het Catshuis voor een goed gesprek over het vestigingsklimaat. Hoe ver moeten we gaan om bedrijven aan ons te binden? Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens schuift aan bij Op1.

  • Na ruim 50 jaar komt er een einde aan de ‘Queen of the Skies’. Vliegtuigfabrikant Boeing leverde deze week de allerlaatste 747 af, te herkennen aan de vier motoren en de bult op de neus. Wat maakt de ‘Jumbo Jet’ zo’n iconisch toestel? We bespreken het in Op1 met voormalig piloten Benno Baksteen en Paul van de Ven en met__René le Blanc__, die na elk optreden afkoelt in zijn Boeing 747 simulator.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's