Vanavond op tv: FC Twente - Ajax (TOTO KNVB Beker), halve finale De slimste mens

Vanavond op tv: FC Twente - Ajax (TOTO KNVB Beker), halve finale De slimste mens
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 februari

Kijktip :

Als je van voetbal houdt, zit je donderdagavond goed voor de televisie. Maar je kunt ook zien welke BN’ers het schoppen tot de grote finale van De slimste mens, er worden goede films uitgezonden en interessante documentaires... Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: FC Twente - Ajax (TOTO KNVB Beker)

ESPN
18:45 uur

Voorbeschouwing om 17.30 uur, live verslag vanaf 18.45 uur. Op woensdag 8 februari spelen Ajax en FC Twente in de achtste finale van de KNVB Beker tegen elkaar in de Grolsch Veste in Enschede. De nieuwe trainer John Heitinga heeft het team weer redelijk op de rit, want na Excelsior werd ook Cambuur verslagen afgelopen weekend. Het gat met koploper Feyenoord is inmiddels weer drie punten en ook in de Europa League doen de Amsterdammers nog mee. Helemaal niet zo'n slechte uitgangspositie. Tegen FC Twente moet de finalist van vorig jaar proberen een plekje in de kwartfinale te veroveren.

Bekijk het complete speelschema van Ajax.

Voorbeschouwing
De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 17.30 uur op ESPN. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN. In het late NOS Journaal is vanaf 23.45 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

Superheldenfilm: Shazam!

Veronica
20:25 uur

De veertienjarige Billy kan in de volwassen superheld Shazam veranderen. Shazam heeft het hart van een kind in een gespierd lichaam en geniet van zijn superkrachten zoals elke tiener zou doen. De jonge Billy Batson voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, de kracht van Zeus, het uithoudingsvermogen van Atlas, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam zoekt de grenzen op met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke dreiging van het kwaad te bestrijden, dat wordt gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.

Terug: Frontlinie

NPO 2
20:28 uur

Het nieuwe seizoen van Frontlinie begint met een zoektocht in een groot Nederlands bedrijf, namelijk de baggeraar Boskalis. Bram Vermeulen zoekt uit waar de misstanden zitten. Boskalis staat in het middelpunt van 'vuile praktijken' bij de bouw vamn een van de drukste vliegvelden ter wereld, op de Filipijnen. Het contract werd gesloten ten tijde van de populistische president Rodrigo Duterte. Onder Duterte werden in zes jaar tijd 27.000 mensen vermoord, onder wie ook veel milieuactivisten die zich tegen het infrastructuurprogramma van de Duterte-regering verzetten. Waarom nam Boskalis het project aan? Waarom steunt de Nederlandse overheid het?

De slimste mens: Anniek Pheifer

NPO 1
20:34 uur

Donderdag is het tijd om de op één na beste speler van dit seizoen toe te voegen aan het speelveld van De slimste mens: actrice Anniek Pheifer. Na deze aflevering weten we wie er in de absolute finale van het programma staan. Pheifer kwam al in de eerste aflevering op de stoelen terecht en bleef daar zeven afleveringen op zitten: de volle score dus. Ze werd daarvan vijf keer de slimste mens van de dag, waardoor ze net niet de beste speler van dit seizoen werd: Martin Rombouts werd zes keer de slimste.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

De pompmoord: Hoe zwaar waren de verhoren?

NPO 2
22:19 uur

In het tweede deel van de driedeige documentaire De pompmoord duiken we in de verhoren van de uiteindelijk veroordeelde mannen. Want hoe zagen die er uit? De geheime verhoortapes kunnen daar antwoord op geven. Eén van de veroordeelden, Hein Krombos, vertelt hoe hij bezweek onder de druk van langdurige verhoren. De andere mannen komen met allerlei fantasieën of blijven ontkennen. Omdat er geen ooggetuigen zijn en geen DNA-bewijs, moet een bekentenis uit de verhoren komen. Er zat dus de nodige druk op de zaak en de verhoren waren het enige dat de zaak kon redden. Rechtspsycholoog Annelies Vredeveldt analyseert de verhoortapes en is geschokt door de werkwijze van de rechercheurs.

Dramafilm: Good Will Hunting

NET 5
22:25 uur

Good Will Hunting is een drama met Matt Damon en Ben Affleck over de jonge Will Hunting die niet wil toegeven aan zijn hoogbegaafdheid. De jonge Will Hunting (Matt Damon) werkt als schoonmaker op de technische universiteit, maar heeft de intelligentie in huis om de beste student te verslaan. Zijn wiskundeknobbel wordt ontdekt door een professor, maar Will is niet van plan zijn oude milieu en beste vriend Chuck (Ben Affleck) in de steek te laten. Psychiater Sean Maguire (Robin Williams) probeert Will er echter van te overtuigen dat hij iets moet doen met het talent dat hij gekregen heeft. Ondertussen wordt Will verliefd op de knappe studente Skylar (Minnie Driver).

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV