Serierecensie: Veekay met Rinus van Kalmthout portretteert 'Hollands glorie' in Indy500

Serierecensie: Veekay met Rinus van Kalmthout portretteert 'Hollands glorie' in Indy500
Met hartverwarmende ouders op de eerste rij

Film :

Vanaf 10 februari is de driedelige serie Veekay te zien op Prime Video. Volg de Nederlandse kartkampioen Rinus Veekay van Kalmthout, die de grote plas is overgestoken en zich in The States razendsnel heeft opgewerkt tot de toppers van de IndyCar. Lees hier de serierecensie van Veekay.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rinus 'Rocket'
Deze serie gaat over de Nederlandse coureur Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout. De racer uit het Noordhollandse Hoofddorp heeft één droom: het winnen van de Indianapolis 500 - een van de imposantste en meest prestigieuze races ter wereld. Rinus wordt gezien als één van de grootste talenten in de Amerikaanse racewereld: wordt hij de jongste winnaar van de Indy 500 ooit?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ n.n.b.

De bekendste autosport van de wereld is natuurlijk de Formule 1, met Max Verstappen en Nyck de Vries. In de Verenigde Staten hebben we Rinus en de familie van Kalmthout die een missie hebben: het winnen van de Indy500. We zien onder anderen hoe Rinus zijn eerste echte Texaanse cowboylaarzen koopt, zijn meetings met zijn vele fans, de bloedstollende oval circuits en zijn vader Marijn en moeder Evelien, die altijd achter hem staan. Deze documentaire is een mooie manier om kennis te maken met een warme familie, waar tegenslagen en levensgevaarlijke crashes altijd op de loer liggen. Een eerlijke documentaire waar je racehart toch sneller van gaat kloppen. Vier sterren.

Cast
Naast Rinus van Kalmthout zijn ook Arie Luyendyk, Conor Daly en zijn familie te zien in deze docu. Deze productie is onder andere geregisseerd door Bart ten Bokum en Mark de Leeuw.

De Nederlandse coureur Rinus van Kalmthout in de serie 'Veekay'

Vanaf 10 februari 2023 is de film Veekay te zien op Prime Video. Deze serie bevat drie afleveringen van ongeveer 40 minuten. Genre: documentaire, sport.

Actuele video's

Meer actuele video's