Vanavond op tv: nieuw seizoen De IJsmeesters, Reizen Waes en De nieuwe Vermeer

Vanavond op tv: nieuw seizoen De IJsmeesters, Reizen Waes en De nieuwe Vermeer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 februari

Kijktip :

Zondag begint het nieuwe seizoen van de IJsmeesters, een strijd tussen ijskunstenaars. Maar je kunt ook kijken naar de misdaadfilm The Da Vinci Code over moord en mysterie. Verder is er een nieuwe aflevering van Reizen Waes waarin hij de stad Dubai bezoekt en begint er vanavond ook een nieuw seizoen van De Nieuwe Vermeer, waar creatievelingen aan de slag gaan. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: De IJsmeesters

SBS 6
19:58 uur

Viktor Brand is terug met een nieuw seizoen van De IJsmeesters: een koud kunstje. Zes ervaren ijskunstenaars nemen het ook dit seizoen weer tegen elkaar op in Siberische omstandigheden en met een kettingzaag in de hand. Wie is de allerbeste?

IJsatelier
In het programma krijgen de ijskunstenaars iedere aflevering twee opdrachten voorgeschoteld. Een kleine opdracht in de buitenlucht en een grote opdracht in het ijsatelier. In de finale staan drie overgebleven kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2023.

BN'ers
We zien dit seizoen meer bekende gezichten. In de tweede aflevering doen de ijskunstenaars namelijk een duo-opdracht. Zij worden gekoppeld aan een BN’er die aan hun zijde aan de slag gaat met het bewerken van sneeuw. Carolina Dijkhuizen, Emma Wortelboer, John de Bever, Iris Rulkens en Jordi Huirne gaan deze uitdaging aan.

Misdaadfilm: The Da Vinci Code

NET 5
20:00 uur

Een moord in het Louvre en aanwijzingen in schilderijen van Da Vinci leiden tot de ontdekking van een religieus mysterie dat tweeduizend jaar lang door een geheim genootschap wordt beschermd.

Reizen Waes Wereldsteden: Dubai

NPO 3
20:14 uur

In de nieuwe aflevering van Reizen Waes: Wereldsteden reist Tom Waes af naar één van de nieuwere wereldsteden: Dubai. Wat maakt deze stad nu zo onwijs aantrekkelijk voor toeristen?

Vissersstadje
Nog maar vijftig jaar geleden was Dubai een klein én volstrekt onbekend vissersstadje aan de rand van de woestijn. In het midden van de vorige eeuw werd er ineens olie ontdekt in de buurt van de stad: Dubai groeit in sneltempo uit tot de grootste stad van de Emiraten.

Heet
Samen met Hattem, zijn gids in de stad Dubai, gaat Tom op zoek naar de verhalen achter het glimmende imago van de wereldstad. Hij is er bovendien op bezoek in het heetste moment van jaar en dat blijkt niet altijd even makkelijk, zelfs voor Tom niet.

Nieuw: De Nieuwe Vermeer

NPO 1
20:24 uur

Bijna alle werken van Johannes Vermeer komen dit jaar naar het Rijksmuseum in Amsterdam voor de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. Zes van zijn schilderijen zijn echter verdwenen. In De nieuwe Vermeer proberen (professionele) creatievelingen de werken te recreëeren.

Experts
Elke week zetten twee gedreven meesterschilders hun eigen stijl volledig opzij om in het hoofd van Vermeer te kruipen. Alle werken worden beoordeeld door twee vooraanstaande experts: Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhoudkunst van het Rijksmuseum, en Abbie Vandivere, restaurateur van het Mauritshuis die onder meer verantwoordelijk was voor het restaureren van 'Het meisje met de parel'.

Eerste aflevering
Het doek 'Heer van stand die zijn handen wast' is al honderden jaren verdwenen. Dionne Stax gaat op pad en ziet een 'Heer van stand' gemaakt worden met glas, 5000 dobbelstenen, brons, potloden en zelfs bladgoud. Ook meesterschilders Maudy en Nard gaan aan de slag. Hun opdracht is: maak het verdwenen schilderij precies zoals Vermeer dat destijds gedaan zou hebben.

Live: Super Bowl LVII: Eagles vs Chiefs

ESPN
00:30 uur

Voorbeschouwing vanaf 23.30 uur, live verslag vanaf 00.30 uur. Het grootste evenement van het jaar is in de Verenigde Staten toch wel de Super Bowl, de grote finale van het American Football seizoen. Ditmaal nemen de Kansas City Chiefs - die ook in 2021 in de Super Bowl deelnamen en in 2020 de Super Bowl wonnen - het op tegen de Philadelphia Eagles, die de Super Bowl in 2017 wonnen.

Eagles vs. Chiefs
De Eagles wonnen met redelijk ruime cijfers van de San Francisco 49ers in hun 'halve eindstrijd', de Chiefs maakte er een spannendere wedstrijd van, maar wisten de strijd van de Cincinatti Bengals wel te winnen. Daarmee nemen ze ook nog eens revanche op vorig jaar, toen de Bengals het omgekeerde deden.

Lees ook het volledige programma van de Super Bowl 2023, inclusief de halftime show.

Halftime show
Natuurlijk is hetgeen waar de niet-sportfans op wachten de halftime show, die ditmaal wordt verzorgd door Rihanna. Na zes jaar zonder optreden keert ze eindelijk terug op het podium. Er is op moment van schrijven nog geen gastartiest bekend, maar voor de hand zou liggen dat Jay-Z op het podium verschijnt. Rihanna's liefje A$SAP Rocky komt misschien ook nog wel...

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV