OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in maart 2023

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in maart 2023
Met onder meer Succession en Luther; The Fallen Sun

Film :

Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Kijktips van Gids.tv

Paradise Highway (1 maart)

Netflix

Morgan Freeman, Frank Grillo en Juliette Binoche in 'Paradise Highway'. Bron: Netflix
Sally is vrachtwagenchauffeur van beroep. Ze probeert haar broer te beschermen tegen een gevaarlijke gevangenisbende en wordt gedwongen om illegale goederen te vervoeren. Terwijl FBI-agent Gerrick Sally op de hielen zit, krijgt zij haar laatste opdracht toegewezen: een tienermeisje vervoeren. Lees hier waar je vanaf 1 maart Paradise Highway kunt kijken.

The Mandalorian, S3 (3 maart)

Disney+

Pedro Pascal als Din Djarin in 'The Mandalorian' seizoen 3. Bron: Disney Plus
Din Djarin (ofwel Mando of titelkarakter The Mandalorian) en Grogu (ofwel "Baby Yoda") hebben in de laatste aflevering van The Book of Boba Fett de planeet Tatooine verlaten, waarbij Mando op een zoektocht ging naar "de levende wateren" onder de planeet Mandore om zijn eer terug te winnen en weer Mandaloriaan te worden. Bekijk hier waar je The Mandalorian kunt streamen.

Lees onze serierecensie van The Mandalorian seizoen 3

Abbott Elementary, S2 (1 maart)

Disney+

Een groep toegewijde, gepassioneerde leraren en een enigszins toondove directeur worden in Abbott Elementary samengebracht op een openbare school in Philadelphia. Ze zijn ondanks grote tegenslagen vastbesloten om hun studenten te helpen slagen in het leven. Bekijk hier waar je vanaf 1 maart Abbott Elementary kunt streamen.

Sex/Life, S2 (2 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Billie Connelly was niet altijd een vrouw en moeder uit de buitenwijken die trouw thuis bleef. Voordat ze trouwde met de liefdevolle en betrouwbare Cooper en naar Connecticut verhuisde, was Billie een vrijgevochten wild kind dat in New York City woonde met haar beste vriendin Sasha. Bekijk hier waar je Sex/Life kunt streamen.

Soof 3 (2 maart)

Netflix

Actrice Lies Visschedijk en Dan Karaty in de film 'Soof 3'
Het gaat goed met het leven van Soof. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt lekker en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt dochter Sacha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met twee handen aan om haar kop in het zand te steken. Lees hier waar je Soof 3 kunt kijken.

Creed III (2 maart)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Het verhaal gaat verder met Adonis Creed (Michael B. Jordan) in de hoofdrol. Na vele successen in de bokswereld gedijt Adonis Creed nu in zowel zijn professionele carrière als bokser als in het gezinsleven. Wanneer een vriend van vroeger, het bokstalent Damien Anderson, weer opduikt na een gevangenisstraf, wil deze graag bewijzen dat hij weer een kans in de ring verdient. Lees hier waar je de film Creed III kunt kijken.

Toen Ik Je Zag (2 maart)

Bioscoop

De langverwachte verfilming van het door Isa Hoes geschreven boek Toen Ik Je Zag ziet eindelijk het witte doek. De filmversie zal - in tegenstelling tot het boek - niet direct draaien om Isa Hoes en Antonie Kamerling. De hoofdpersonen in deze film heten namelijk Bastiaan en Esther. Met prachtige rollen voor Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar. Lees hier waar je de film Toen ik je Zag kunt kijken.

TÁR (2 maart)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Topactrice Cate Blanchett speelt de prominente musicus Lydia Tár. De film onderzoekt de impact, de bestendigheid en de veranderende aard van macht in onze moderne wereld. Deze productie won al diverse belangrijke filmprijzen en is genomineerd voor maar liefst 6 Academy Awards, waaronder beste film, beste regie en beste actrice. Lees hier waar je de film TÁR kunt kijken.

Eres tú (3 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Javier kan de toekomst voorspellen en weet nu eindelijk wie de liefde van zijn leven is. er is alleen één probleem: het is de vriendin van zijn beste vriend. Lees hier waar je vanaf 3 maart Eres tú kunt kijken.

House Party (3 maart)

HBO Max

Bron: Warner Bros.
Twee schoonmakers hebben het geluk niet aan hun kant staan. Wanneer ze ontdekken dat ze het landhuis van LeBron James moeten schoonmaken terwijl hij in het buitenland is, besluiten de schoonmakers een levensveranderende beslissing te nemen. In een zoektocht naar onsterfelijkheid en wat geld organiseren ze een gigantisch feest. Als het feest echter uit de hand loopt en één van LeBrons kampioensringen vermist raakt, gaat het duo een onvergetelijke en wilde nacht tegemoet. Lees hier waar je House Party kunt kijken.

The Dark Heart (4 maart)

NPO Plus

In her op ware feiten gebaseerde verhaal volgen we de jonge Sanna, die tot groot ongenoegen van haar welgestelde vader een relatie heeft met Marcus: zij komt uit een erg rijke en machtige familie en hij is van eenvoudige komaf. Wanneer Sanna's vader zijn dochter dreigt te onterven, verdwijnt hij plots spoorloos. Als hij twee jaar later nog steeds niet is teruggevonden, bijt Tanja Thorell, die als vrijwilliger werkt voor Missing People Sweden, zich vast in de zaak. Bekijk hier waar je vanaf 4 maart The Dark Heart kunt streamen.

Perry Mason, S2 (7 maart)

HBO Max

Terwijl de rest van het land herstelt van de Grote Depressie, bloeit LA. Olie, Olympische Spelen en evangelische ambities. Maar ook een ontvoering van een kind dat vreselijk is misgelopen. Wanneer de zaak van het decennium op het bureau van Perry Mason valt begint hij aan een meedogenloze zoektocht naar de waarheid. Bekijk hier waar je vanaf 7 maart Perry Mason kunt streamen.

Rain Dogs (7 maart)

HBO Max

De serie vertelt een onconventioneel verhaal tussen een alleenstaande moeder uit de arbeidersklasse, haar tienjarige dochter en een bevoorrechte homoseksuele man. Bekijk hier waar je vanaf 7 maart Rain Dogs kunt streamen.

Faraway (8 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over de ongelukkige Zeynep. Ze vlucht naar een Kroatisch eiland, waar haar overleden moeder in een ver verleden een huis kocht. Ze hoopt eindelijk rust en ontspanning te vinden - maar ze heeft geen rekening gehouden met Josip, die nog steeds op het terrein woont. Lees hier waar je vanaf 8 maart Faraway kunt kijken.

Bodies, Bodies, Bodies (8 maart)

Netflix

Bron: Sony Pictures Releasing
Wanneer een groep rijke twintigers in een afgelegen landhuis aankomt voor een feest tijdens een orkaan, loopt een spel al snel enorm uit de hand. Ze moeten op zoek naar een moordenaar maar doen dit op hun eigen, sarcastische manier. Wie zijn nepvrienden en wie kunnen ze echt vertrouwen? Lees hier waar je de film Bodies Bodies Bodies kunt kijken.

De Jacht op de Mocro Maffia, S2 (8 maart)

Videoland

Bron: Videoland
John van den Heuvel keert terug met een nieuw seizoen van zijn docuserie. Hij komt met nieuwe feiten en inzichten, spreekt onder anderen met een nieuwe kroongetuige en komt met nog niet eerder vertelde verhalen over de kopstukken van de Mocro Maffia. Ook brengt John onder meer aan het licht wat de connectie is tussen de Poolse moordcommandoleider Krystian M. en een aantal getrouwen – waaronder familieleden –van Taghi. Bekijk hier waar je De jacht op de Mocro Maffia kunt streamen.

YOU, S4b (9 maart)

Netflix

Penn Badgley als Joe in 'YOU'. Bron: Netflix
Nadat zijn oude leven in vlammen is opgegaan, vlucht Joe Goldberg naar Europa om aan zijn “rommelige” verleden te ontsnappen, een nieuwe identiteit aan te nemen en, natuurlijk, de ware liefde na te jagen. Maar al snel bevindt Joe zich in een vreemde rol van onwillige detective wanneer hij ontdekt dat hij niet de enige moordenaar in Londen is. Bekijk hier waar je YOU kunt streamen.

What's Love Got to Do with It? (9 maart)

Bioscoop

Bron: StudioCanal
Hoe vind je ware liefde in de wereld van vandaag? Deze romantische komedie, van de makers van Bridget Jones’ Diary en Love Actually, is een komisch en ontroerend liefdesverhaal met in de hoofdrollen Lily James, Shazad Latif en Emma Thompson. Lees hier waar je de film What's Love Got to Do with It? kunt kijken.

Scream VI (9 maart)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk. En dat gaat bloedstollend spannend worden, want niemand minder dan Wednesday-actrice Jenna Ortega speelt wederom één van de hoofdrollen. En nog meer goed nieuws: New York is het bloederige decor. Lees hier waar je de film Scream VI kunt kijken.

Luther: The Fallen Sun (10 maart)

Netflix

Idris Elba in 'Luther: The Fallen Sun'. Bron: Netflix
In de epische voortzetting van de misdaadserie 'Luther' terroriseert een seriemoordenaar Londen terwijl de vrij briljante, maar uit de gratie geraakte John Luther achter slot en grendel zit. In zijn onmacht om de psychopaat die hem dwarszit te pakken te krijgen, raakt Luther steeds meer vastberaden om te ontsnappen en de grote klus koste wat het kost af te ronden. Lees hier waar je vanaf 10 maart Luther: The Fallen Sun kunt kijken.

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming with Dave Letterman (13 maart)

Disney+

Journalist David Letterman volgt zanger Bono en gitarist The Edge van de Ierse band U2 tijdens een concertreeks in de Ierse hoofdstad Dublin. Zij geven een bijzonder interview aan Letterman. Vanaf 13 maart te zien op Disney+.

White House Plumbers (13 maart)

HBO Max

Woody Harrelson en Justin Theroux in 'White House Plumers'. Bron: HBO Max
De serie vertelt het waargebeurde verhaal over hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, per ongeluk het presidentschap omverwierpen dat ze probeerden te beschermen. Bekijk hier waar je vanaf 13 maart White House Plumbers kunt streamen.

Ted Lasso, S3 (15 maart)

Apple TV+

Ted Lasso is een American football-coach die naar Engeland verhuist als hij wordt aangenomen om een voetbalteam te leiden, ondanks dat hij geen ervaring heeft. Zal hij, met cynische spelers en een twijfelachtige stad, de Ted Lasso Way laten zien? Bekijk hier waar je Ted Lasso kunt streamen.

Shadow and Bone, S2 (16 maart)

Netflix

Alina Starkov moet huis en haard achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze opgeleid wordt tot lid van de zogenaamde Grisha: het magische elitekorps dat aangevoerd wordt door de mysterieuze Duisterling. Alina dient de geheimen van de Grisha te doorgronden, want de toekomst van Ravka (haar land) ligt in haar handen. Bekijk hier waar je Shadow & Bone kunt streamen.

CAST (16 maart)

NPO Plus

Bron: NPO
De satirische comedy-serie CAST van Niek Barendsen en Ilse Warringa gaat over een castingbureau dat gecanceld wordt nadat de directeur is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee jonge, net afgestudeerde actrices. Overleeft het bureau deze klap? Bekijk hier waar je vanaf 16 maart Cast kunt streamen.

Shazam! Fury of the Gods (16 maart)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
In deze heerlijk superheldenfilm wordt het verhaal van de tiener Billy Batson vervolgd, die door het uitspreken van het magische woord Shazam! verandert in zijn alter ego: de volwassen superheld Shazam. De Goden zijn woest! Met onder andere rollen voor Helen Mirren, Adam Brody natuurlijk Shazam!-held Zachary Levi. Lees hier waar je de film Shazam! Fury of the Gods kunt kijken.

65 (16 maart)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Eindelijk weer eens een grote en avontuurlijke sciencefictionfilm met de charismatische acteur Adam Driver in de hoofdrol. Verwacht in iedergeval crashende ruimteschepen en dino's in overvloed. Deze film is geregisseerd door A Quiet Place-maker Scott Beck, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Lees hier waar je de film 65 kunt kijken.

Marlowe (16 maart)

Bioscoop

Bron: Open Road Films
De Ierse acteur Liam Neeson laat weer van zich horen in deze neo-noir misdaadthriller met mooie cast. Onder andere Jessica Lange en Diane Kruger doen mee. Terwijl privédetective Philip Marlowe wordt geteisterd door slechte zaken en eenzaamheid, arriveert een beeldschone blondine die hem vraagt haar ex-geliefde te zoeken, wat slechts een klein onderdeel blijkt te zijn van een groter mysterie. Lees hier waar je Marlowe kunt kijken.

All Inclusive (16 maart)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
In de schurende komedie All Inclusive wordt het wankelende huwelijk van Jacco en Sylvie zwaar op de proef gesteld tijdens hun vakantie met de kids in een all inclusive resort. Een Nederlandse komedie in de zon met hoofdrollen voor onder andere Jennifer Hoffman, Tibor Lukács, Frank Lammers, Aiko Beemsterboer en Thijs Boermans. Lees hier waar je de film All Inclusive kunt kijken.

Noise (17 maart)

Netflix

Bron: Netflix
In de film volgen we het leven van Matt, een succesvolle influencer die recentelijk vader is geworden van Julius. Wanneer Matt met zijn gezin dicht bij zijn dementerende vader gaat wonen, ontdekt hij een aantal duistere familiegeheimen. Lees hier waar je vanaf 17 maart Noise kunt kijken.

The Magicians Elephant (17 maart)

Netflix

Screencap uit 'The Magicians Elephant'. Bron: Netflix
De weesjongen Peter gaat op zoek naar zijn verdwenen zus. Bij een waarzegger vraagt hij of ze nog in leven is. Het antwoord hierop zal hij vinden met behulp van een speciale olifant en diens magiër. Voor Peter start een reis om drie moeilijke opdrachten te volbrengen. Lees hier waar je vanaf 17 maart The Magicians Elephant kunt kijken.

Agent Elvis (17 maart)

Netflix

Elvis ruilt zijn jumpsuit in voor een jetpack wanneer hij door de overheid wordt ingezet voor een geheim spionageprogramma om duistere krachten in het land te bestrijden. Bekijk hier waar je vanaf 31 maart Agent Elvis kunt streamen.

Hockeyvaders (17 maart)

Videoland

Bron: Videoland
Terwijl drie hockeyvaders zich al jaren geleden dachten te hebben neergelegd bij wie ze waren, willen ze nu nog één keer vlammen, voor het te laat is. Het naderende 100-jarig bestaan van hun geliefde hockeyclub Laurentius lijkt daarvoor de pérfecte gelegenheid. De mannen bundelen hun krachten om dit jubileum onvergetelijk te kunnen maken. Dit eindigt in een complete puinhoop, met grote gevolgen zowel voor henzelf, hun carrières, hun families en de club. Het is je invechten of terugvechten. 'Tel ik nog mee?' versus 'Tel ik al mee?'. Bekijk hier waar je vanaf 17 maart Hockeyvaders kunt streamen.

Boston Strangler (17 maart)

Disney+

Bron: Hulu/Disney
Een waargebeurde misdaadthriller over de baanbrekende journalisten die het verhaal van de beruchte Boston Strangler-moorden naar buiten brachten: Loretta McLaughlin, verslaggever voor de
Record-American, en haar collega en vertrouweling Jean Cole. Terwijl de moordenaar steeds meer slachtoffers maakt, gaat het duo dapper op onderzoek uit en zetten ze hun leven op het spel om de waarheid te achterhalen. Lees hier waar je Boston Strangler kunt kijken.

Arcadia (19 maart)

NPO Plus

Bron: NPO/KRO-NRCV
Na een grote ramp ontstaat een nieuwe samenleving: Arcadia. Hier wordt het lot van burgers bepaald door hun persoonlijke burgerscore. We volgen de familie Hendriks die dankzij hun hoge scores een goed en veilig leven kunnen leiden. Alles verandert wanneer blijkt dat vader Pieter met de scores van twee dochters heeft gefraudeerd. Hoe houdt de familie zich staande? Kiezen ze voor elkaar? Of ieder voor zichzelf? Bekijk hier waar je vanaf 19 maart Arcadia kunt streamen.

The Night Agent (23 maart)

Netflix

Gabriel Basso in 'The Night Agent'. Bron: Netflix
Peter Sutherland, een laaggeplaatste FBI-agent, werkt in de kelder van het Witte Huis. Hij bemand een noodtelefoon voor Amerikaanse spionnen die niet nooit overgaat. Dan op een nacht komt er een telefoontje binnen van een doodsbange burger, Rose Larkin. Bekijk hier waar je vanaf 23 maart The Night Agent kunt streamen.

John Wick: Chapter 4 (23 maart)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Het verhaal gaat verder met de inmiddels 58-jarige Keanu Reeves in de flitsende rol van de wraak zoekende John Wick. Vette actie in regenachtig neon staat op het programma met een opvallende schurkenrol voor Bill Skarsgård. We hebben er zin in! Lees hier waar je de film John Wick: Chapter 4 kunt kijken.

Without Sin (25 maart)

Stella Tomlinson is een vrouw die drie jaar eerder haar leven (en huwelijk) in zag storten na de moord op haar dochter en inmiddels een eenzaam bestaan leidt, terwijl haar ex-man weer opnieuw is begonnen met een andere vrouw. Een confrontatie met de man, die destijds voor de moord werd veroordeeld zet Stella echter op het spoor van een verborgen mysterie. Bekijk hier waar je vanaf 25 maart Without Sin kunt streamen.

Succession S4 (27 maart)

HBO Max

Bron: HBO Max
De verkoop van mediaconglomeraat Waystar Royco aan tech-visionair Lukas Matsson komt steeds dichterbij. Het vooruitzicht van deze seismische verkoop veroorzaakt existentiële angst en verdeeldheid onder de Roys terwijl ze anticiperen hoe hun leven eruit zal zien zodra de deal is voltooid. Er ontstaat een machtsstrijd als de familie een toekomst afweegt waarin hun culturele en politieke gewicht ernstig wordt ingeperkt. Bekijk hier waar je Succession kunt streamen.

Luizenmoeder, de Film (28 maart)

Videoland

Bron: Videoland
Directeur Anton werkt niet meer op Basisschool 'De Klimop'. Daarom probeert juf Ank de boel weer op de rails te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: er is zware onderbezetting, het vreselijke coronavirus heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Lees hier waar je Luizenmoeder de Film kunt kijken.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (30 maart)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
In een magische wereld van draken ontketent een charmante dief onbedoeld een groot kwaad. Hij heeft een eeuwenoud, verloren relikwie gestolen en het aan de verkeerde persoon gegeven. De dief, een bard, wil zijn grote fout rechtzetten en de wereld redden. Hierbij krijgt hij hulp van een barbaar, een tovenaar, een druïde en een paladijn. Een grote fantasie- en avonturenfilm gebaseerd op de beroemde game. Met Hugh Grant, Rege-Jean Page, Chris Pine, Michelle Rodriguez en Justice Smith in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves kunt kijken.

Grenzeloos Verraad (30 maart)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Deze film vertelt het verhaal van de Duits-Nederlandse Ludwig Mengelberg die als officier in het Duitse leger luistert naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer'. Mengelberg heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de oorlog en als zijn vrouw en dochter omkomen bij een bombardement, neemt hij een zeer drastisch besluit. Lees hier waar je de film Grenzeloos Verraad kunt kijken.

Maybe I Do (30 maart)

Bioscoop

Bron: Vertical Entertainment
Met Hollywood-veteranen Richard Gere, Diane Keaton, Susan Sarandon, William H. Macy en nieuwe acteurs Luke Bracey en Emma Roberts in de hoofdrollen voelt deze film als een reis terug in de tijd (80' en 90'), toen de romantische komedie hoogtijdagen vierden. Een film over liefde, huwelijk, trouw en ontrouw binnen meerdere generaties. Altijd gezellig. Lees hier waar je de film Maybe I Do kunt kijken.

Till (30 maart)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze hartverscheurende en zeer imponerende waargebeurde dramafilm zou naast alle bioscoopzalen van de wereld ook op alle middelbare scholen te zien moeten zijn. Een rijke productie die laat zien hoe moeder en zoon liefde werkt en het grote onrechte van deze soms afschuwelijke en schandalige wereld. Met uitmuntende rollen voor Danielle Deadwyler en Jalyn Hall. Lees hier waar je de film Till kunt kijken.

Murder Mystery 2 (31 maart)

Netflix

Adam Sandler en Jennifer Aniston in 'Murder Mystery 2'. Bron: Netflix
Nick en Audrey Spitz, die nu privé-detectives zijn en hun eigen bureau beginnen, belanden in het midden van een internationaal onderzoek wanneer een vriend wordt ontvoerd. Lees hier waar je vanaf 31 maart Murder Mystery 2 kunt kijken.

Zee van Tijd (31 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Het jonge mensen Lucas en Johanna zeilt in de jaren 80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Lees hier waar je vanaf 31 maart Zee van Tijd kunt kijken.

Doogie Kamealoha, M.D. (31 maart)

Disney+

In dit seizoen staat hoofdrolspeler Lahela’s leven vol met beslissingen – Walter, Nico en het kiezen van haar medische specialiteit. Wie of wat zal ze uiteindelijk kiezen? Gelukkig heeft ze haar familie, collega’s en beste vriendin om haar onderweg te ondersteunen. Bekijk hier waar je Doogie Kamealoha kunt streamen.

Tetris (31 maart)

Apple TV+

Taron Edgerton en Ben Miles in 'Tetris'. Bron: Apple TV
In het jaar 1988 ontdekt de Amerikaanse videogameverkoper Henk Rogers de videogame Tetris. Wanneer hij het spel naar de wereld wil brengen, komt hij terecht in een levensgevaarlijk web van leugens en corruptie achter het IJzeren Gordijn. Lees hier waar je vanaf 31 maart Tetris kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's