Recensie: Cocaine Bear is doorgesnoven achtbaanrit en ode aan de jaren '80

Recensie: Cocaine Bear is doorgesnoven achtbaanrit en ode aan de jaren '80
Met Ray Liotta, Keri Russell en Hannah Hoekstra

Film :

Vanaf 23 februari is de film Cocaine Bear te zien in de bioscopen. Geregisseerd door de beeldschone actrice Elizabeth Banks en opgedragen aan de overleden acteur Ray Liotta: dit is een grote verrassing in de bioscoop. Lees hier de filmrecensie van Cocaine Bear.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Chattahoochee-Oconee National Forest
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit het jaar 1985. Een politieagent verdient bij met het smokkelen van drugs. Zo dropt hij een tas vol cocaïne vanuit een vliegtuig in het Chattahoochee-Oconee National Forest, dat zich in het Amerikaanse Georgia bevindt. Een zwarte beer vindt vervolgens de inhoud van deze tas en zorgt daarmee voor dood en verderf.

Actrice Keri Russell (Sari) in de film 'Cocaine Bear'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,4

Als het iconische nummer 'White Lines (Don't Do It)' van Grandmaster Flash in de trailer door de speakers knalt, weet je al dat dit een héél vermakelijk rit gaat worden. Aan de special effects zie je dat het meeste geld naar de beer is gegaan, die overduidelijk uit de computer komt. Toch stoort dit niet en als er bloederige koppen gaan rollen ziet het er zelfs erg goed uit. De ambulance scenè is briljant: een hoogtepunt van de film. De cast is ook een feest. Onder andere Ray Liotta, Keri Russell en hilarische Margo Martindale doen mee. Ook de Nederlandse Hannah Hoekstra heeft een klein rolletje in de film. Cocaine Bear is een lugubere popcornfilm in hoofdletters die zeker volle zalen gaat trekken. Vier sterren.

Cast
Naast Ray Liotta (Goodfellas) en Keri Russell (Star Wars: The Rise of Skywalker) zijn ook Matthew Rhys (Burnt), O'Shea Jackson Jr. (Long Shot), Margo Martindale (The Watcher) en Jesse Tyler Ferguson (Modern Family) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Elizabeth Banks (Call Jane).

Vanaf 23 februari 2023 is de film Cocaine Bear te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: thriller, komedie. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's