Woensdag in Op1: Rob van Wijk over strategisch plan hoe Westen Oekraïne kan ondersteunen

Woensdag in Op1: Rob van Wijk over strategisch plan hoe Westen Oekraïne kan ondersteunen
De gasten van woensdag 22 februari

Kijktip :

Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 22 februari.

Lees verder onder de video's

Onderwerpen Op1 van woensdag 22 februari

  • Mathieu en Adrie van der Poel, de familie Kluivert, Max en Jos Verstappen en ga zo maar door. De kinderen van topsporters blinken regelmatig zelf ook uit in de sport. Maar is dat genetisch bepaald of zit het hem gewoon in de opvoeding? Geneticus Hidde Haisma vertelt er vanavond over samen met oud-topsporters Erben Wennemars en Gregory Sedoc, bij wie topsport in de familie zit.

  • Het is voor de hele westerse wereld van belang dat Oekraïne overwint in de oorlog met Rusland.Rob de Wijk stelde samen met andere experts een strategisch plan op. Hoe kan het Westen Oekraïne ondersteunen? En hoe gaat het met Oekraïners die na een jaar oorlog nog steeds in verwoeste en geannexeerde delen van Oekraïne vastzitten? Vanavond schuift De Wijk aan, samen met journalist Michiel Driebergen en de Oekraïense Natalia Saklakova.

  • Bedreigingen, enorme werkdruk en stapels zaken waar ze niet aan toe komen. Voor honderden rechters en officieren van justitie is de maat vol. Als er binnen twee weken niks verandert, leggen ze de taken naast zich neer.Jeroen Soeteman van de orde van advocaten begrijpt de rechters wel en schuift vanavond aan over de gevolgen voor burgers.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV