Recensie: in Creed III komt Adonis vroegtijdig uit bokspensioen

Recensie: in Creed III komt Adonis vroegtijdig uit bokspensioen
Met Michael B. Jordan en Jonathan Majors

Film :

Vanaf donderdag 2 maart draait de nieuwe film Creed III in de Nederlandse bioscopen. Wat blijft er over van de Creed films als je Sylvester Stallone's Rocky Balboa weghaalt? Dat is de grote vraag bij het kijken van deze film. Lees hier de filmrecensie van Creed III.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Earn your legacy"
Na de bokswereld te hebben gedomineerd, bloeit Adonis in zijn belangrijke carrière en gezinsleven. Wanneer een jeugdvriend en voormalig boks-wonder de kop opsteekt, is de confrontatie tussen voormalige vrienden meer dan alleen een gevecht.

Michael B. Jordan als Adonis Creed in 'Creed III'. Bron: MGM

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 7,2

Ook deze derde film zit weer vol met voltreffers, maar ook met de nodige missers. Jonathan Majors zet een leuke antagonist weg, maar de spotlight gaat toch naar Michael B. Jordan en Tessa Thompson, die laten zien hun rollen te spelen met een lach en een traan. Toegegeven: we missen Sylvester Stallone nog steeds enorm. Op sommige momenten die je in de film zal tegenkomen, kan het zo zijn dat je hardop zult vragen: waarom is Rocky hier niet? Helaas zullen we nooit weten hoe deze film was geworden als 'Sly' toch aan boord was gebleven. Toch laat deze film op sommige momenten zien dat het over de grote schaduw heen kan stappen en zijn eigen film kan zijn: een nieuwe underdog story, maar dan op zijn geheel eigen manier. 3,5 ster.

Cast
Naast Michael B. Jordan (Black Panther) en Jonathan Majors (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) spelen ook Tessa Thompson (Passing), Phylicia Rashād (Tick, tick... Boom!) en Mila Davis-Kent in deze film. Deze productie is geregisseerd door Michael B. Jordan (Just Mercy).

Vanaf 2 maart 2023 is Creed III te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's