Recensie: Toen Ik Je Zag is een hartverscheurend liefdesdrama en knipoog naar de hemel

Recensie: Toen Ik Je Zag is een hartverscheurend liefdesdrama en knipoog naar de hemel
Gebaseerd op de bestseller van Isa Hoes

Film :

Vanaf 2 maart is de film Toen Ik Je Zag te zien in de bioscopen. Er ging een schokgolf van van ongeloof en verdriet door heel Nederland toen duidelijk werd dat de acteur Antonie Kamerling op 6 oktober 2010 op 44-jarige leeftijd uit het leven stapte. Na het prachtige boek van Isa Hoes is er nu ook een film, alhoewel het hoofdpersonage geen Antonie heet. Lees hier de filmrecensie van Toen Ik Je Zag.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Esther en Bastiaan
Voor de buitenwereld leidt acteurskoppel Esther en Bastiaan een geweldig droomleven. Allebei razend populair, de ene na de andere rol spelend, een idyllische boerderij waar ze met hun twee kinderen wonen en nog altijd stralend verliefd. Maar er is een duistere en donkere kant van hun leven die maar weinigen zien. Ver weg van de camera’s hebben de depressies, angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt een steeds grotere impact op hem en zijn gezin.

Actrice Noortje Herlaar (Esther) en Egbert Jan Weeber (Bastiaan) in de film 'Toen ik je Zag'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ n.n.b

Regisseur Ben Verbong (bekend van de film Het meisje met het rode haar) zorgt voor een respectvolle, waardige, liefdevolle en indrukwekkende film, waarbij je met emmers vol tranen de bioscoopzaal verlaat. De film is nog maar net begonnen of je hoort de eerste pianotonen van het gelijknamige liedje 'Toen ik je zag' al, wat gelijk voor kippenvel zorgt. Acteur Egbert-Jan Weeber en zijn tegenspeler Noortje Herlaar spelen in deze productie de sterren van de hemel: ze slepen de kijker mee in dit hartverscheurende verhaal. Grote dank aan de prachtige Isa Hoes voor het moedige besluit om een boek over deze heftige momenten te schrijven, waardoor we nu deze indrukwekkende film hebben waar we stil van worden. Een staande ovatie voor de makers en cast van Toen ik je Zag, vooral omdat we dit belangrijke thema - wat voor veel mensen toch een taboe is - nu weer bespreekbaar maken. Vijf sterren.

Denk je aan zelfmoord? Je kunt deze lijn geheel anoniem bellen. Bel gratis 0800-0113.

Cast
Naast Noortje Herlaar (De 12 van Oldenheim) en Egbert Jan Weeber (Van God Los) zijn ook onder andere Anneke Blok (Soof 3) en Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Legacy) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ben Verbong (Het meisje met het rode haar).

Vanaf 2 maart 2023 is de film Toen Ik Je Zag te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's