Film Broeders als tweeluik te zien op tv

Film Broeders als tweeluik te zien op tv
Zoektocht naar vermiste broer in Syrië

Nieuws :

De Nederlandse film Broeders wordt door omroep BNNVARA als tweeluik uitgezonden op televisie. In de film reizen de broers Hassan (Achmed Akkabi) en Mourad (Walid Benmbarek) af naar Syrië om hun vermiste broer Yasin (Bilal Wahib) te zoeken.

Terwijl Hassan en Mourad het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië, raken ze ongewild betrokken bij het conflict in Syrië. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen?

Broederschap
Broeders ging in september 2017 in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De regie was in handen van de veelgeprezen regisseur Hanro Smitsman. "Broeders is een film over broederschap, politieke bewustwording en de weg naar volwassenheid', vertelt hij.

Daders en slachtoffers
"De film laat je kennis maken met de persoonlijke achtergronden van gedrag, maakt deze begrijpelijk en biedt daarmee tegenwicht aan al te gemakkelijke oordelen over bijvoorbeeld Syriëstrijders. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen daders slachtoffers worden en andersom", aldus Smitsman.

Broeders is in twee delen op 19 en 26 mei te zien om 22.40 uur op NPO 2.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Film Broeders als tweeluik te zien op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV