Zondag op tv: nieuwe reeks Miljoenenjacht met Linda de Mol en Beat The Champions

Zondag op tv: nieuwe reeks Miljoenenjacht met Linda de Mol en Beat The Champions
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 maart

Kijktip :

Linda de Mol is terug met een nieuw seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Aan het vertrouwde format is niet veranderd, maar wel zijn er een aantal presentatoren toegevoegd die de thuiswinnaars opzoeken: naast Winston Gerschtanowitz zijn dat dit jaar ook Caroline Tensen en Martijn Krabbé. Verder zie je op RTL4 Beat The Champions met Chantal Janzen en start het nieuwe seizoen van Wie van de 3. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Postcode Loterij Miljoenenjacht

SBS 6
19:57 uur

Linda de Mol is zondag terug op tv met het nieuwe seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Nadat ze eerder hintte naar een vertrek uit de mediawereld, keert ze nu dus toch weer terug met een vertrouwd format, dat al sinds 2000 op onze beeldbuizen schittert. Dit jaar gaat niet alleen Winston Gerschtanowitz, maar ook Martijn Krabbé en Caroline Tensen op bezoek bij mensen die meespelen met de loterij. Zij krijgen het geldbedrag dat in de studio bij elkaar is gespeeld ook uitgereikt. Het kofferspel met de vijf miljoen is al jaren een instituut op de nationale tv. Het programma start met 500 deelnemers, waarna er maar ééntje het grote kofferspel mag spelen en naar huis kan gaan met vijf miljoen euro, of een klein stukje minder.

Terug: Beat The Champions

RTL 4
20:00 uur

Zondag start het nieuwe seizoen van Beat the Champions op RTL 4. Na de speciale aflevering met BN'ers op 1 januari begint de reeks nu ook met een BN'er-aflevering. Bekende Nederlanders die moeten proberen de 'Champions' van hun troon te stoten. Die Champions kijken neer op de deelnemer en presentatrice Chantal Janzen, maar kunnen ze ook daadwerkelijk winnen en hun troon claimen? In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen staan er dus weer Bekende Nederlanders klaar om de Champions te verslaan. Dat zijn:

  • Jim Bakkum (acteur)
  • Anniko van Santen (presentator)
  • Andries Tunru (cabaretier)
  • Yuki Kempees (onderdeel Kriss Kross Amsterdam)
  • Anne-Mar Zwart (presentator)
  • Remco Veldhuis (cabaretier)

In de quiz Beat the Champions nemen verschillende kandidaten het in hun eentje op tegen een team van vijf ‘superquizzers’ die veel algemene kennis in huis hebben. Eerst bouwt de kandidaat een startkapitaal op door maximaal vijf vragen te beantwoorden. Dan gaat hij of zij de strijd aan met de Champions.

Nieuw: Langs de nieuwe zijderoute

NPO 2
20:22 uur

Fotograaf Ruben Terlou en journalist Jelle Brandt Corstius gaan in de nieuwe serie Langs de nieuwe zijderoute op reis door landen in Centraal-Azië die door de opkomst van de olie- en gasstaten vaak vergeten worden. Toch is dit zeer belangrijk terrein, ook voor ons Europeanen. De Oezbeekse stad Samarkand is het startpunt van de reis. Hier vindt een van de grootste politieke topoverleggen van het jaar plaats. Die van de SCO (de Shanghai-samenwerkingsorganisatie). Er is geen enkele westerse leider aanwezig, maar degene die er komen vertegenwoordigen meer dan de helft van de wereldbevolking. Jelle Brandt Corstius bezoekt daarna een uraniummijn die sloot toen de Sovjet-Unie uit elkaar viel. Ruben Terlouw reist verder naar Tadzjikistan, het armste land van Centraal-Azië. Wat is er zo bijzonder aan dit zeer onbekende land langs de Zijderoute.

Terug: Wie van de 3

SBS 6
21:30 uur

Na de terugkeer van Miljoenenjacht eerder op de avond begint ook het nieuwe seizoen van de inmiddels 60 jaar (!) oude Wie van de 3. De eerste uitzending werd uitgezonden in 1963 en met een aantal tussenpauzes kwam het programma in 2020 terug op de buis bij SBS6. De nieuwe opzet van het programma is inmiddels alweer toe aan haar vijfde seizoen. Ook dit seizoen keren panelleden Martien Meiland, Raven van Dorst, Najib Amhali en Britt Dekker weer terug. De presentatie is ook dit seizoen weer in handen van Wendy van Dijk. In Wie van de 3 moet een panel van bekende Nederlanders achterhalen wie van de drie kandidaten tegenover hen de waarheid vertelt.Elk panellid krijgt één minuut om de drie kandidaten te onderwerpen aan een spervuur van vragen en instinkers.

Thrillerfilm: V For Vendetta

Paramount Network
22:27 uur

In een dystopische samenleving begint een vrijheidsstrijder, bekend als V, een gewelddadige strijd om mensen die het totalitarisme hebben omarmd te vernietigen. Hij vraagt een jonge vrouw om hem te helpen met deze onmogelijke opdracht.

Actuele video's

Meer actuele video's