Recensie: The Old Way is slaapverwekkende western met veel woorden en weinig kogels

Recensie: The Old Way is slaapverwekkende western met veel woorden en weinig kogels
Met Nicolas Cage en Ryan Kiera Armstrong

Film :

Vanaf 2 maart is de film The Old Way te zien in de bioscoop. Gaat het acteur Nicolas Cage weer lukken kwaliteit te leveren in de vorm van deze wraak-western? Na het zeer vermakelijke The Unbearable Weight of Massive Talent en het duistere drama Pig zijn de verwachtingen hooggespannen. Lees hier de filmrecensie van The Old Way.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Colton Briggs
Het verhaal gaat over Revolverheld Colton Briggs. Hij is tegenwoordig eigenaar van een winkel en leidt een rustig bestaan met zijn gezin. Wanneer een groep bandieten zijn vrouw vermoordt, wordt hij gedwongen de wapens weer op te nemen. Met zijn twaalfjarige dochter Brooke genaamd, zweert hij wraak.

Acteur Nicolas Cage (Colton Briggs) en Ryan Kiera Armstrong (dochter Brooke) in de film 'The Old Way'

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 40% | IMDb ★ 5,4

De bizarre carrière van acteur Nicolas Cage is er eentje van hoge pieken en diepe dalen. Want na twee relatief goede films schiet The Old Way op bijna alle fronten mis. De film heeft een mager script, vreselijke langdradige dialogen, bombastische pretparkmuziek en een weinig imponerende Cage. Ook schreeuwt deze productie om groot drama - die uiteindelijk uit blijft - en sensationele actie - die er nauwelijks is. De finale is zo voorspelbaar, dat we ons af gaan vragen: heb ik dit niet al eens eerder gezien? En dan ben je de mooie plaatjes van Paradise Valley in Montana, waar de film deels is opgenomen, snel vergeten. Eén ster.

Cast
Naast Nicolas Cage (Lord of War) zijn ook Dean Armstrong (Supernatural), Ryan Kiera Armstrong (Firestarter), Shiloh Fernandez (Evil Dead) en Nick Searcy (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Brett Donowho (Brothers for Life).

Vanaf 2 maart 2023 is de film The Old Way te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: western, actie, drama. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's