Serierecensie: L'Affaire Fourniret : Dans la tête de Monique Olivier over monster van de Ardennen

Serierecensie: L'Affaire Fourniret : Dans la tête de Monique Olivier over monster van de Ardennen
Shockerende true-crime rond de tijd van seriemoordenaar Marc Dutroux

Film :

Vanaf 2 maart is de documentaireserie L'Affaire Fourniret : Dans la tête de Monique Olivier te zien op Netflix. De 'rode streamingdienst' grossiert in uitstekende waargebeurde misdaadseries en -documentaires, maar deze productie geeft je echt de rillingen over je lijf. Lees hier de serierecensie van L'Affaire Fourniret : Dans la tête de Monique Olivier.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Michel Fourniret en Monique Olivier
De jaren 1987 tot 2003. Michel Fourniret werd gezien als de meest beruchte moordenaar van Frankrijk door het vermoorden van zeker zeven vrouwen. Nu rest de vraag of zijn vrouw, Monique Olivier, slechts een pion was of medeplichtig aan zijn gruweldaden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,7

In vijf afleveringen - getiteld 'De vrouw van het monster', 'Het Duivelspact', 'De monsters van de Ardennen', 'De Genuis van het kwade' en 'De Geheimenbewaarster' - volgen we het inktzwarte verhaal over een seriemoordenaar op jacht. Deze productie valt op door imponerende en overzichtelijke cinematografie en sleept je mee in dit trieste verhaal, waarin het kwaad dus echt bestaat. Naast het intense verdriet, wanhoop en onmacht van ouders is de soms zenuwslopende zoektocht naar Fourniret's slachtoffers tot anno nu nog steeds bezig. De rol van Monique Olivier (de vrouw van Fourniret) staat centraal in deze serie: een vrouw die het bloed onder de nagels vandaan haalt. Jammer en verdrietig dat het boek voor sommige families nog steeds niet gesloten is. Drieënhalve ster.

Cast
Met onder andere Francis Nachbar, Richard Delgenes en Jean-Luc Ployé zijn te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Christophe Astruc en Michelle Fines (Infrarouge).

Bron: Netflix

Vanaf 2 maart 2023 is deze serie L'Affaire Fourniret : Dans la tête de Monique Olivier te zien op Netlfix. Genre: Documentaire, Misdaad. Deze serie bevat vijf afleveringen van ongeveer 40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's