Filmrecensie: Tully

Filmrecensie: Tully
Charlize Theron brengt ode aan het moederschap

Film :

Voor de film Tully die op 10 mei in Nederland in de bioscoop in première gaat, ging actrice Charlize Theron ver. Ze kwam 23 kilo aan om een geloofwaardige rol neer te zetten als onvermoeibare moeder, die tegen een 'mentale breakdown' aan zit. Het is niet de eerste keer want in de film Monster deed ze deze indrukwekkende transformatie ook al. Lees hier de filmrecensie van Tully.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal begint met een hoogzwangere Marlo (Charlize Theron) die het niet gemakkelijk heeft in haar gezinsleven. Met een echtgenoot die de spelcomputer aanslingert in de slaapkamer en die niet echt meedenkt. Plus twee kinderen die al haar aandacht opeisen, waarvan haar zoontje door de school als 'apart' wordt omschreven en onhandelbaar lijkt te zijn.

:article:img

Nachtnannie
De situatie wordt nog zwaarder als ze bevalt van haar derde spruit. De verzorging en de luiers plus een huilende baby drijven haar tot wanhoop. Al haar levensvreugde maar vooral haar energie worden opgeslokt in haar rol als moeder, totdat haar broer adviseert om een 'nachtnannie' in dienst te nemen. Als deze wat eigenzinnige Tully aanbelt bij het huis van Marlo lijkt alles in één klap te veranderen.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Met een wat trage start wordt duidelijk gemaakt hoe zwaar deze moeder het heeft om haar gezin draaiende te houden. Zodra Tully (Mackenzie Davis) de film komt binnenwandelen lijkt de boel van de grond te komen. De sterk geacteerde rollen van Davis en Theron zijn prachtig gespeeld.

Moederschap in de spotlights
Tully is een mooi gemaakt drama, maar vooral een ode aan het moederschap met interessante maar ook tegenstrijdige verlangens van de mens. Kies je voor een veilige sleur of voor het avontuur en de onvoorspelbaarheid in het leven? De film laat zien dat de zekerheid van een sleur niet altijd lelijk hoeft te zijn.

Cast
Naast Charlize Theron (Atomic Blonde) en Mackenzie Davis (Blade Runner 2049) zijn ook Ron Livingston (The Conjuring) en Mark Duplass (Zero Dark Thirty) te zien in deze film. De regisseur is Jason Reitman (Juno).

Tully is vanaf 10 mei in de bioscoop te zien. Genre: Drama, Komedie. Tijdsduur: 95 Minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV