Vanavond op tv: o.a. Pauws Verkiezingsdebat en drie Maria's in De Nieuwe Vermeer

Vanavond op tv: o.a. Pauws Verkiezingsdebat en drie Maria's in De Nieuwe Vermeer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 maart

Kijktip :

Vanavond gaan Mark Rutte en Edith Schippers (VVD) van het rechtse blok de confrontatie aan met Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) van het linkse blok in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 15 maart. Verder zie je hoe drie Maria's tot leven worden gewekt in De Nieuwe Vermeer en de start van het nieuwe seizoen van Beat The Champions. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Beat The Champions: start reguliere serie

RTL 4
20:00 uur

Afgelopen week startte het nieuwe seizoen van Beat the Champions met een speciale aflevering met BN'ers. Na de eerste aflevering begint nu de reeks afleveringen met 'onbekende Nederlanders'. Chantal Janzen vuurt vragen af op de deelnemers, die het graag tegen de vijf 'superquizzers' Diederik Jekel, Nynke de Jong, Devrim Aslan, Abel Gilsing en Cindy Hemink op willen nemen. Hebben ze een kans om deze vijf quizverslaafden te verslaan? In de quiz Beat the Champions nemen verschillende kandidaten het in hun eentje op tegen een team van vijf ‘superquizzers’ die veel algemene kennis in huis hebben. Eerst bouwt de kandidaat een startkapitaal op door maximaal vijf vragen te beantwoorden. Dan gaat hij of zij de strijd aan met de Champions.

Actiefilm: Ocean's Twelve

NET 5
20:00 uur

Na het plegen van een van de grootste roven ooit, maken ze zich klaar voor een nieuwe klus. Terry Benedict is nog steeds razend en wil zijn geld terug. Het team moet al het geld wat ze uitgegeven hebben terugverdienen of een gevangenisstraf uitzitten. Daniel Ocean neemt nog een teamlid aan, zodat hij drie grote roven in Europa kan plegen met een geniaal plan in het vervolg op 'Ocean's Eleven'.

Langs de nieuwe zijderoute: Tadzjikistan en Oezbekistan

NPO 2
20:18 uur

In de tweede aflevering van Langs de nieuwe zijderoute gaan journalist Jelle Brandt Corstius en fotograaf Ruben Terlou beide hun eigen weg. Terlou is in het kleine Tadzjikistan en Brandt Crostius verkent Oezbekistan. Hoe is het om jong te zijn in een land dat zelf nog maar net op eigen benen staat? In Oezbekistan bezoekt Jelle Brandt Corstius een cursus waar jonge bruiden leren hoe ze zich moeten gedragen. Na het huwelijk is de schoonmoeder de baas van de bruid. In Tadzjikistan zijn het de jongens die bang zijn; zij worden op grote schaal ontvoerd door het leger, waar extreme ontgroeningsrituelen heersen. Ruben Terlou spreekt een moeder die het lichaam van haar zoon terugkreeg. Maar Ruben ontmoet ook een jonge voetballer die net geselecteerd is voor het Tadzjieks nationaal elftal.

De Nieuwe Vermeer: de drie Maria's

NPO 1
20:23 uur

Deze zondag staat in De Nieuwe Vermeer het bijzondere verdwenen werk 'De drie Maria's aan het graf van Christus' centraal. Het is (letterlijk) het grootste werk van Vermeer dat verdwenen is. Uiteraard proberen ze het opnieuw tot leven te wekken. Het opnieuw tot leven wekken van het schilderij gebeurt in veel verschillende kunstvormen; van weven tot fotografie en van tuften tot schilderen. Meesterschilders Yvonne en Satindra krijgen de opdracht om in de huid van Vermeer te kruipen. Zij moeten hun eigen stijl volledig loslaten en het schilderij maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.

Debat: Linksom of Rechtsom - Pauws Verkiezingsdebat

NPO 1
22:15 uur

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen presenteert Jeroen Pauw het veelbesproken televisiedebat Linksom of Rechtsom, waarin twee VVD-politici in debat gaan met 'de linkse wolk'. In het debat gaan minister-president Mark Rutte en VVD-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Edith Schippers het 'opnemen' tegen de twee partijleiders van de linkse samenwerking: Attje Kuiken van de PvdA en Jesse Klaver van GroenLinks. Centraal staat de vraag: welke belangrijke afslagen gaan we als samenleving de komende tijd nemen op thema's als klimaat, economie, wonen en asiel?

Doe hier de test van KiesHart: welke politicus lijkt op jou?

Kritiek
Er kwam na de aankondiging van het debat enorm veel kritiek op het debat: het debat zou precies in het frame van de VVD campagne passen doordat het rechtse blok met de BBB en JA21 niet deel kan nemen aan het debat. Jeroen Pauw moest zelfs bij HLF8 op het 'strafbankje' bij presentator Sam Hagens en oud-politiek verslaggever Jules Paradijs.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV