NOS Nederland Kiest - Het Debat zie je dinsdag 14 maart op NPO 1

NOS Nederland Kiest - Het Debat zie je dinsdag 14 maart op NPO 1
Met landelijke kopstukken en provinciale lijsttrekkers

Kijktip :

Het afsluitende Nederland Kiest debat heeft deze editie een bijzondere opzet: twaalf landelijke kopstukken en twaalf provinciale lijsttrekkers gaan met elkaar in debat. De uitzending is dinsdag 14 maart te zien op NPO 1.

NOS Nederland Kiest - Het Debat gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Thema's
Aan de hand van zes thema’s die zowel provinciaal als landelijk spelen, zoals bijvoorbeeld energiezekerheid, huisvesting van migranten en verdeling van de ruimte van onder meer stikstof, krijgt de kijker inzicht in de standpunten van de partijen. De thema’s in deze rechtstreekse uitzending worden elk geïntroduceerd met een korte video.

Debat
Deze video vormt het startpunt voor een gesprek van Simone Weimans met twee provinciale lijsttrekkers. Daarna volgt een debat onder leiding van Rob Trip over hetzelfde thema tussen drie landelijke partijleiders, die worden geselecteerd uit de twaalf grootste partijen van de huidige Peilingwijzer. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart.

Het Nederland Kiest debat is dinsdag 14 maart om 20.30 uur te zien op NPO 1. Daarna kun je NOS Nederland Kiest - Het Debat terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's