Serierecensie: CAST maakt van Hollandse satire echt vakmanschap

Serierecensie: CAST maakt van Hollandse satire echt vakmanschap
Serie van Ilse Warringa en Niek Barendsen

Film :

Vanaf 16 maart staat het eerste seizoen van CAST op NPO Plus. Dat we in Nederland heer en meester zijn in de satire, is al wat langer duidelijk. Dat het ook tot een ware kunstvorm kan worden verheven, dat laten Ilse Warringa en Niek Barendsen wel zien. Lees hier de recensie van CAST seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het castingbureau
Castingbureau Van Leeuwen staat aan de rand van de afgrond als Louis van Leeuwen, de oprichter, wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee net afgestudeerde toneelschoolstudentes. Hij is met de Noorderzon vertrokken.

Bron: NTR

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 83%

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van CAST.

De serie is helemaal anno 2023: onderwerpen als grensoverschrijdend gedrag, cancelcultuur en inclusiviteit worden vanuit verschillende hoeken belicht. Het is goed te zien dat Barendsen en Warringa al een tijdje rondlopen in het vak. Ze maken zich de satire volledig eigen en maken er in deze serie een ware kunst van. Eigenlijk doet CAST wat de makers van Five Live ook in gedachten hadden, alleen dan goed. Een actuele en misschien wel de meest urgente serie die je nu op de Nederlandse tv kunt zien. Vier sterren.

Cast
Onder meer Jacqueline Blom (Penoza) en Michiel Nooter (Rundfunk: Jachterwachter) spelen de hoofdrollen deze serie. De serie is ontwikkeld door Niek Barendsen (Welkom in de Gouden Eeuw) en Ilse Warringa (De Luizenmoeder)

Vanaf 16 maart 2023 is CAST seizoen 1 te streamen op NPO Plus. Elke donderdag is rond 21.15 uur een nieuwe aflevering te zien op NPO 3. Genre: komedie. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 25 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV