Donderdag in Op1: Caroline van der Plas en zoon over verkiezingswinst BBB

Donderdag in Op1: Caroline van der Plas en zoon over verkiezingswinst BBB
De gasten van Op1 van donderdag 16 maart

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 16 maart.

Lees verder onder de video's

Onderwerpen Op1 van donderdag 16 maart

  • Het is een aardverschuiving in het politieke landschap, de enorme winst van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen. Fractievoorzitter Caroline van der Plas schuift vanavond samen met haar zoon Kayl aan bij Op1.
  • Alleen spoedeisende hulp vandaag in tientallen Nederlandse ziekenhuizen vanwege een staking van het zorgpersoneel. De onderhandelingen tussen de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over hogere lonen zitten muurvast. Hoe kan de impasse doorbroken worden? NVZ-voorzitter Ad Melkert is vanavond te gast.
  • Met hun ongekende verkiezingsoverwinning wordt de BBB in alle provincies een serieuze machtsfactor. Hoe kon de partij vanuit het niets zo groot worden? En wat betekent het voor de regeerbaarheid van Nederland? Aan tafel: politiek verslaggever Thomas van Groningen, politiek verslaggever Tessel Linders van Omroep Brabant en historicus Herman Pleij.
  • Met haar strijd voor gelijkheid en vrijheid in Iran is ze wereldberoemd geworden: journalist Masih Alinejad. Haar activisme heeft haar gedwongen te vluchten naar het buitenland, maar ook daar is ze haar leven niet zeker: in New York ontsnapte ze aan een moordaanslag. Toch blijft ze zich onverschrokken verzetten tegen het regime. Vanmorgen sprak ze met Rutte en vanavond doet ze samen met De Balie-directeur Yoeri Albrecht haar verhaal bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's