Slot De Nieuwe Vermeer is zondag te zien op NPO 1: Johannes Vermeer krijgt een gezicht

Slot De Nieuwe Vermeer is zondag te zien op NPO 1: Johannes Vermeer krijgt een gezicht
Enige zelfportret Vermeer is kwijt

Kijktip :

De slotaflevering van De Nieuwe Vermeer is misschien wel de moeilijkste van alle afleveringen, want het is aan de kunstenaars om de grote Johannes Vermeer zelf een gezicht te geven. Hoe doe je dat op een goede manier? Het is te zien in de aflevering van zondag 19 maart.

De nieuwe Vermeer gemist? Je kunt alle afleveringen van De nieuwe Vermeer terugkijken bij Gids.tv.

Gezicht
Een lastige opdracht voor de deelnemers: een kunstenaar een gezicht geven is al moeilijk, maar als het dan ook nog Johannes Vermeer is... Er is niet veel over hem bekend en het enige zelfportret dat hij maakte, is kwijt. En laat dat nou het schilderij zijn dat deze week centraal staat.

Variatie
Dionne Stax gaat langs bij verschillende deelnemers uit de vrije categorie en is onder de indruk van de variatie en originaliteit. Ondertussen proberen meesterschilders Anouk en Maarten het zelfportret te maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.

Het slot van De nieuwe Vermeer is zondag 19 maart om 20.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van De nieuwe Vermeer terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV