Vanavond op tv: nieuwe serie Arcadia, slotaflevering De Nieuwe Vermeer

Vanavond op tv: nieuwe serie Arcadia, slotaflevering De Nieuwe Vermeer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 19 maart

Kijktip :

Zondagavond begint op NPO3 de langverwachte nieuwe serie Arcadia van Tim Oliehoek. Na een enorme ramp ontstaat een nieuwe samenleving: 'Arcadia'. Hier wordt het lot van burgers bepaald door hun persoonlijke burgerscore. Verder zie je onder andere de laatste aflevering van De Nieuwe Vermeer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 19 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Langs de nieuwe zijderoute: Kyrzigië en Kazachstan

NPO 2
20:21 uur

In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute zijn Jelle Brandt Corstius en Ruben Terlou op bezoek in verschillende landen in Centraal-Azië, waaronder Kyrzigië en Kazachstan. Zo komen de joerts en de heropvoedingskampen voorbij. De landen in Centraal-Azië proberen een eigen identiteit te ontwikkelen na bijna honderd jaar bezetting door Rusland. Is die erfenis nog uit te wissen? Jonge Kirgiziërs kiezen weer bewust voor het nomadenbestaan, dat ze gedwongen hadden moeten opgeven onder de overheersing van de Sovjet-Unie. Jelle Brandt Corstius slaapt bij hen in een traditionele joert. Ruben Terlou spreekt Kazachen die in de beruchte heropvoedingskampen in China zaten. Bij die kampen denken de meeste mensen aan Oeigoeren, maar er worden ook ándere moslimminderheden naartoe gestuurd, om hen te veranderen in een soort Chinese modelburgers.

Nieuw: Arcadia

NPO 3
20:22 uur

Zondag begint de veelbelovende en gloednieuwe dramaserie Arcadia van de hand van regisseur Tim Oliehoek en met een flinke cast van zowel Nederlandse als Vlaamse sterren. Na een enorme ramp ontstaat een nieuwe samenleving: 'Arcadia'. Hier wordt het lot van burgers bepaald door hun persoonlijke burgerscore. We volgen de familie Hendriks: hoe houdt de familie zichzelf staande? Pieter Hendriks (Gene Bervoets) fraudeert met de scores van zijn dochters en wordt gedeporteerd. Zijn vrouw en hun vier dochters moeten voortaan verder met een lage score en raken daarmee een hele hoop privileges kwijt. Hoe gaan ze daarmee om?

Slot: De Nieuwe Vermeer

NPO 1
20:24 uur

De slotaflevering van De Nieuwe Vermeer is misschien wel de moeilijkste van alle afleveringen, want het is aan de kunstenaars om de grote Johannes Vermeer zelf een gezicht te geven. Hoe doe je dat op een goede manier? Een lastige opdracht voor de deelnemers: een kunstenaar een gezicht geven is al moeilijk, maar als het dan ook nog Johannes Vermeer is... Er is niet veel over hem bekend en het enige zelfportret dat hij maakte, is kwijt. En laat dat nou het schilderij zijn dat deze week centraal staat. Dionne Stax gaat langs bij verschillende deelnemers uit de vrije categorie en is onder de indruk van de variatie en originaliteit. Ondertussen proberen meesterschilders Anouk en Maarten het zelfportret te maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.

Horrorfilm: Happy Death Day 2U

SBS 9
20:30 uur

Carters kamergenoot, Ryan, beweert dat hij dezelfde paradoxale dag keer op keer opnieuw beleeft. En dus is Tree Gelbman terug bij af, gevangen in een al te bekende en met bloed doordrenkte tijdlus.

NOS Formule 1: GP van Saoedi-Arabië

NPO 1
22:25 uur

De NOS zendt ook komend weekend weer een uitgebreide samenvatting en analyse uit van de volgende GP van het Formule 1 seizoen van 2023. Dit weekend staat Saoedi-Arabië op het programma. Uiteraard is er ook voor deze grote prijs weer één grote favoriet: Max Verstappen. Zijn teamgenoot Perez is misschien wel zijn grootste uitdager, zeker nu Charles Leclerc (zeer vroeg in het seizoen) al een straf krijgt voor het vervangen van motoronderdelen. Voor Nyck de Vries hopen we natuurlijk dat hij in de punten kan gaan rijden: de vorige keer lukte dat net niet.

Lees ook de volledige kalender van het Formule 1 seizoen van 2023.

Over NOS Formule 1
Van iedere Grand Prix wordt een ruime samenvatting uitgezonden. De samenvattingen zijn samen met interviews, analyses en achtergronden te zien in dit programma. Met vanzelfsprekend aandacht voor de prestaties van Max Verstappen en Nyck de Vries.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV