Serierecensie: Arcadia is futuristisch in beeld en gesproken woord

Serierecensie: Arcadia is futuristisch in beeld en gesproken woord
Met Gene Bervoets en Monic Hendrickx

Film :

Vanaf 19 maart staat het eerste seizoen van Arcadia op NPO Plus. We leven in een nieuwe wereld, een dystopie bijna. Wat zien we van het gigantische budget dat Nederland, België en Duitsland in dit project gestoken hebben? Lees hier de recensie van Arcadia.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Misschien is het wel mooi buiten"
Na een enorme ramp ontstaat een nieuwe samenleving: 'Arcadia'. Hier wordt het lot van burgers bepaald door hun persoonlijke burgerscore. We volgen de familie Hendriks die dankzij hun hoge scores een goed en veilig leven kunnen leiden. Alles verandert wanneer blijkt dat vader Pieter met de scores van zijn twee dochters heeft gefraudeerd.

Bron: KRO-NCRV

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ n.n.b.

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van Arcadia.

Het werk van Tim Oliehoek is de laatste jaren niet te benijden: Het dagboek van Hendrik Groen was een grote hit bij de NPO en ook De zaak Menten kreeg regelmatig lovende kritieken. Alhoewel er voor Nederlandse begrippen een groot budget aan deze serie toebedeeld was, is het nog steeds geen Hollywood budget. Dat zie je er overigens absoluut niet van af: door het slim gebruiken van bestaande locaties blijft het beeld van de toekomstige 'dystopie' overeind. Het is qua verhaal echt nog wel even inkomen en we kunnen ons voorstellen dat afhaken voor mensen op de loer ligt. Toch wordt het in de loop van de tweede aflevering best wel helder, dus ons advies is: doorkijken. 3,5 ster.

Cast
Gene Bervoets (De Kraak) en Monic Hendrickx (Penoza) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Tim Oliehoek (Het dagboek van Hendrik Groen).

Vanaf 19 maart 2023 is Arcadia te streamen op NPO Plus. Elke zondag is een nieuwe aflevering te zien op NPO 3 en NPO Start. Genre: drama. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV