Filmrecensie: Bad Samaritan

Filmrecensie: Bad Samaritan
Robert Sheehan als inbreker in spannende thriller

Bioscoop

Bij een decadent restaurant regelen Sean Falco (Robert Sheehan) en Derk Sandoval de autoparkeerservice. Als de bezoekers van het restaurant heerlijk aan het dineren zijn, maken de jongens van deze gelegenheid gebruik om de huizen van deze gasten eens flink leeg te roven. Dit gaat enkele malen goed todat ze het verkeerde huis treffen. Lees hier de recensie van Bad Samaritan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Psychopaat
Als Sean het huis betreedt om creditcards en waardevolle spullen te stelen, stuit hij op duistere geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. Hij is zelf aan het inbreken en het grote dilemma dient zich aan: kan hij de politie wel waarschuwen terwijl hij zelf ook fout zit? Sean komt in gewetensnood en weet zich geen raad met de situatie.

Beoordeling van Gids.tv
Zonder al te veel spoilers weg te geven, is het aan te raden om deze spannende thriller met horrorelementen zonder al te veel informatie of trailers te bekijken in de bioscoop. Met goeie schrikeffecten en vooral in het midden van de film een paar 'op het puntje van je stoel'-momenten, is dit een echte aanrader. David Tennant speelt een geschifte psychopaat en zet daarmee een angstaanjagend karakter neer. Ook de getalenteerde Robert Sheehan overtuigt als briljante kruimeldief.

Verrassingen
Terwijl de situatie alleen maar heftiger wordt, zitten er een paar goeie verassingen in. De ontwikkelingen worden nog meer opgezweept als de psychopaat erachter komt wie er in zijn huis is geweest. Hierbij kan je er niet omheen dat aan het einde van de film toch een aantal voorspelbare scènes zitten. Bad Samaritan kun je een beetje vergelijken met de thriller Don't Breathe. Ondanks een paar kleine minpuntjes een prima film met een paar intense en spannende momenten.

Cast
Naast David Tennant (Fright Night) en Robert Sheehan (Moonwalkers) zijn ook Kerry Condon (Three Billboards outside Ebbing, Missouri), Carlito Olivero (We the Party) en Jacqueline Byers (Full out). De regisseur is Dean Devlin (Geostorm).

Bad Samaritan is vanaf 10 mei te zien in de bioscoop. Genre: Thriller, Horror, Drama. Tijdsduur: 111 minuten. Bekijk hieronder de trialer van de film.

Tags: politie, crimineel, restaurant, film, creditcards, bioscoop, thriller, verkeerde huis, horror, dineren, beoordeling, geheimen, robert sheehan, don t breathe, fright night, three billboards outside ebbing, filmrecensie, david tennant

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »