Wielrennen: Classic Brugge-De Panne (vrouwen) 2023 live op tv en online

Wielrennen: Classic Brugge-De Panne (vrouwen) 2023 live op tv en online
Inclusief tijdschema

Sport :

Dit artikel gaat over de vrouwenkoers. De details over de mannenkoers lees je in dit artikel.

De weg richting de belangrijke Ronde van Vlaanderen begint voor de vrouwen deze donderdag in de Classic Brugge-De Panne. De bijzondere sprintkoers heeft dit jaar kans om door de waaiers bijzondere dingen te doen. De koers is donderdag 23 maart te zien op Eurosport 2, België Eén en online via discovery+.

Bekijk ook de volledige wieleragenda van 2023 op Gids.tv.

Favorieten
Vorig jaar was Elisa Balsamo de allereerste Italiaanse winnares van de koers. Tot nu toe werden er vijf edities van de koers verreden, waarvan er twee keer een Nederlandse op het hoogste treetje mocht staan. Voor het eerst in de geschiedenis van de koers kan er iemand dubbel winnen: Lorena Wiebes (zie foto) won hem in 2020 en staat ook dit jaar hoog op de kandidatenlijst. Ook de Italiaanse Balsamo doet dit jaar weer mee. Onder de outsiders rekenen we dit jaar Charlotte Kool, ploeggenoot van Wiebes. Ze wist Wiebes al eens te verslaan in de UAE Tour, dus het kan.

Tijdschema: Classic Brugge-De Panne 2023

  • 12.55 uur: start koers
  • 14.45 uur: start uitzending op discovery+
  • 14.45 uur: start uitzending op Eurosport 2
  • 14.50 uur: start uitzending op België Eén
  • 16.55 uur: finish koers (verwacht)

De vrouwenkoers Classic Brugge-De Panne is op donderdag 23 maart vanaf 14.45 uur te zien op Eurosport, België Eén (vanaf 14.50 uur) en online via discovery+. De hoogtepunten vind je in het wielerdossier van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV