Serierecensie: Krigsseileren (War Sailor) laat indrukwekkend pijn van oorlog zien

Serierecensie: Krigsseileren (War Sailor) laat indrukwekkend pijn van oorlog zien
Met Kristoffer Joner en Ine Marie Wilmann

Film :

Vanaf 2 april is de serie Krigsseileren (War Sailor) te zien op Netflix. Eind januari was er ineens de prima oorlogsfilm Narvik: Hitler's First Defeat (lees hier onze filmrecensie) op Netflix. Deze Noorse topserie (die ook ooit een film was) past perfect in het verlengde van die film. Lees hier de serierecensie van Krigsseileren.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Alfred en Sigbjørn
Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, worden twee zeelieden - Alfred en Sigbjørn - op een Noors handelsschip geconfronteerd met wrede omstandigheden en moeten ze een conflict zien te overleven.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,6

De Noorse filmindustrie draait op volle toeren, want na Troll, The Wave en Narvik: Hitler's First Defeat is deze serie ook weer een imponerende productie waar drama het wint van de actie. De cast en de special effects, die beiden weer prima op orde zijn, maken deze productie zeker het kijken waard. Met indrukwekkende rollen voor Kristoffer Joner en Ine Marie Wilmann, maar vooral die van dochter Maggie, prachtig vertolkt door Henrikke Lund Olsen. Een klein minpunt is de lange speelduur, en het is dan ook een logische keus dat ze van deze film een miniserie hebben gekneed. Vooral de (saaie) eerste aflevering komt maar langzaam op gang. De tweede en derde aflevering zijn gelukkig wel meeslepend, spannend en ontroerend. Hoe zinloos is oorlog? Je krijgt, als je lang genoeg doorkijkt, wederom antwoord. Vier sterren.

Cast
Naast Kristoffer Joner (The Wave) en Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki) zijn ook Ine Marie Wilmann (Troll), Arthur Hakalahti (Vikingulven) en Henrikke Lund Olsen te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Gunnar Vikene (Vegas).

Bron: Netflix

Vanaf 2 april 2023 is de serie Krigsseileren (War Sailor) te zien op Netflix. Genre: drama, oorlog. Deze serie bevat 3 afleveringen van ongeveer 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's